Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Viergever na liedje zingen duel voorwaardelijk geschorst

We wisten niet dat er een vooronderzoek was gestart, we weten wel dat Nick Viergever de 'sanctie' van de KNVB heeft geaccepteerd. Of, nou ja, sanctie. Het komt er vooral op neer dat hij het niet nogmaals moet doen. Viergever wordt een duel voorwaardelijk geschorst.

30 oktober 2017 - 15:01
UsershyraDesktopajax_dataimages9337012d188a629d833e74758255bbac_normal
Viergever mag voorlopig geen liedjes meer zingen... © Pro Shots

De selectie van Ajax besloot de ruime overwinning in de klassieker (1-4) maar eens goed te vieren. Misschien wel iets te goed, want er werden biertjes gedronken en moppies gezongen. En toen greep Viergever de microfoon.

De verdediger zong het welbekende liedje over 'kutkakkerlakken', net als Jan Vertonghen in 2010 deed na het veroveren van de KNVB-beker. De onafhankelijk aanklager betaald voetbal van de KNVB stelt dat Viergever de belangen van het voetbal heeft geschaad.

Het opvallende is dat Vertonghen voor twee wedstrijden werd geschorst en Viergever niet op de tribune plaats hoeft te nemen. Het verschil zit ‘m erin dat Vertonghen het zong tijdens een drukbezochte huldiging en Viergever in een café.

“Bij het bepalen van de strafmaat heeft de aanklager rekening gehouden met de verklaring van Viergever, het feit dat het incident zich heeft afgespeeld in een café, waar naast Ajaxspelers alleen barpersoneel en enkele andere gasten waren, en het feit dat Viergever zich er niet van bewust was dat dit gefilmd kon worden,” aldus de KNVB in zijn persbericht.

Viergever had al excuses aangeboden voor het zingen van zijn liedje. De KNVB stelt dat de speler zich dient te distantiëren, maar we weten niet precies wat daarmee wordt bedoeld. Het is ons ook niet bekend of Ajax zelf zijn speler bestraft.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >