Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Viergever heeft spijt van zijn liedje na de klassieker

De eerste reactie van Ajax op de ongelukkige zangpartij van Nick Viergever na de klassieker is bekend. De verdediger heeft spijt, de club is niet blij.

25 oktober 2017 - 15:24
UsershyraDesktopajax_dataimagesbb908e5226725e359a514b377b3e01b3_normal
Af en toe is zwijgen best handig, weet Viergever nu ook. © Pro Shots

"Het zijn maar kutkakkerlakken," was de tekst, niet heel samenhangend en toonvast gezongen. We hebben al eerder bericht dat Viergever en wat collega’s de overwinning op Feyenoord zondag hebben gevierd met liedjes en een kleine spa blauw. Best dom dat zo te doen, in deze tijd van smartphones en social media. Het videootje stond al snel online.

Bij de stadszender AT5 vernemen we online dat Ajax heeft gereageerd op het incident en daarmee dus op het gedrag van de Ajacied in de kroeg. “Nick Viergever heeft dit inderdaad geroepen. Wij keuren dit uiteraard af en zullen dit met hem bespreken. Nick heeft al laten weten dat hij er spijt van heeft.”

Misschien is een moment voor een kritische terugblik de busrit tussen sportpark de Toekomst en het Kras Stadion in Volendam, aan het begin van deze avond. De Telegraaf had al een vermoeden van de opstelling voor dit bekerduel met De Dijk. Daarin staat Viergever centraal in de verdediging, geflankeerd door Daley Sinkgraven op linksachter.

Verdere informatie over een eventuele straf van de club ontbreekt. De voetbalbond heeft zich ook nog niet gemeld. Ze deden dat in 2010 wel nadat Jan Vertonghen hetzelfde liedje ten beste gaf, na de bekerwinst tegen Feyenoord. Dat kwam de Belg toen op twee duels schorsing te staan.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >