Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman ziet Ajax ook buiten het veld progressie boeken

Het was niet alleen geluk, maar het gaat te ver om van pure kwaliteit te spreken. Zo vat Joël Veltman de overwinning van Ajax op Willem II samen. De Ajacieden wonnen met 1-3, maar de zege kwam moeizaam tot stand. Gelukkig toonde de ploeg karakter.

29 oktober 2017 - 16:02
UsershyraDesktopajax_dataimages985fb69a04f48cdf1769260e867031e7_normal
Veltman staat de laatste weken slechts nog tegentreffers toe uit penalty's. © Pro Shots

Karakter is sowieso wel een dingetje bij Ajax. Veltman ziet Ajax op dat vlak progressie boeken en ook het veldspel wordt langzaam beter. Al blijft er soms sprake van twee stappen vooruit om daarna weer een stap achteruit te zetten, zoals in Tilburg het geval was.

“Misschien kwam er na die penalty toch wel een gevoel boven van: er komen niet veel kansen meer, die bal moet er nu echt eens in,” aldus Veltman voor de camera van AT5. “Dat gevoel ontstond de tweede helft wel en tegen het einde van de wedstrijd helemaal.”

Ajax boekte vorige week een belangrijke winstpartij op Feyenoord (1-4) en de winst op Willem II betekende de vierde driepunter op rij. Ook belangrijk: we zagen dat de selectie het gezellig had op de avond na de gewonnen klassieker.

Dat is een goed teken, als je bedenkt wat er deze zomer allemaal is gebeurd rondom Appie Nouri. Veltman: “Dat vond ik na de 1-0 van Willem II wel echt mooi: we tonen in het veld karakter en gaan ervoor met elkaar. Ook buiten het veld is dat zo. Dat is mooi om te zien, het valt me dit seizoen echt op.”

Overigens wil de aanvoerder zich niet branden aan de kwestie of Siem de Jong een basisplaats. “Daar ga ik niet over,” reageert hij wijselijk. “We hebben goede middenvelders en Donny, Frenkie en Siem hebben allemaal kwaliteit. Heerlijk, die concurrentie. Als je Siem kunt inbrengen, zit je er lekker bij als trainer.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >