Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van de Beek na winst klassieker: 'Deze mag je noteren'

Zoals ieder seizoen is het wachten op het eerste hoogtepunt voor Ajax. Zo’n moment dat je onthoudt, ook als 2017/2018 er straks opzit. Het duurde lang, tot de tweede helft van oktober, maar het eerste hoogtepunt is er. De winst op Feyenoord (1-4) in de klassieker.

24 oktober 2017 - 13:43
UsershyraDesktopajax_dataimages1a7ddb02fbee55f752fd22c495a9b528_normal
VDBeek werd tijdens de klassieker zeker niet gespaard. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Ajax kende om diverse redenen een dramatische zomer en ook de start van het nieuwe seizoen was niet om over naar huis te schrijven. De klassering op de ranglijst was laag, het gemopper nam toe en we moeten het een jaartje zonder Europees voetbal doen.

“Dit hadden we wel even nodig, denk ik,” beaamt Van de Beek, die later die avond een fijn feestje vierde, tegenover Ajax Life. “Dit is lekker voor ons zelfvertrouwen. Er is nog niet veel leuks om te onthouden, maar deze kunnen we noteren.”

Om verderop in het jaar meer hoogtepunten te beleven, moet Ajax nog wel ‘even’ een scheve situatie rechtzetten. Winnen van Feyenoord is leuk, de achterstand op PSV bedraagt echter nog steeds vijf punten. Het wordt een kwestie van aanhaken.

“Er is nog niets beslist, want het is vroeg in het seizoen, maar we moeten in het spoor van PSV blijven. We zijn stappen aan het maken en moeten die blijven zetten. Je kunt beter vijf punten achterstand hebben dan acht, zoals Feyenoord nu.”

Van de Beek bekruipt het gevoel dat er langzaam schot in komt bij Ajax, zowel binnen als buiten de lijnen. “Het druk zetten gaat steeds beter, we maakten er ook een doelpunt uit trouwens. En het is heerlijk om Neres voor me te hebben, je kunt hem altijd diep sturen en hij is heel snel.”

Hoewel hij de laatste twee wedstrijden twee keer werd vervangen door Siem de Jong, die in De Kuip ook nog scoorde, voelt Donny geen gehijg in zijn nek. “Siem doet het goed. Hij doet zijn ding, ik doe mijn ding. Dat is alleen maar prima, denk ik. Het is voor mij alleen maar meer reden om me te laten zien.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >