Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

VDBeek en Huntelaar missen uitvak om vreugde te delen

Er werd vier keer gejuicht in De Kuip, maar het was toch vooral stil. Donny van de Beek en Klaas Jan Huntelaar houden niet zo van stilte. Ze horen liever het uitvak uit zijn dak gaan. Veel liever. “Volgend jaar dan maar,” aldus Van de Beek.

23 oktober 2017 - 16:01
UsershyraDesktopajax_dataimagescf04c516307d86aa622bda9c4c28149d_normal
Huntelaar en Veltman vieren het eerste doelpunt. Er volgt nog meer! © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Dit is alweer het achtste seizoen op rij waarin het uitvak leeg blijft tijdens beide edities van de klassieker. En dat is zonde, heel erg zonde. Juist als Ajax met 1-4 zijn rivaal oprolt, wil je er met je neus bovenop zitten.

“Er hing een heerlijke sfeer, het is fantastisch om hierin te spelen. De mensen haten ons gewoon ontzettend en dat vind ik mooi,” aldus Van de Beek tegenover onder meer Ajax Life. “Het geeft slechts een kick en het is helemaal lekker als je hier met 1-4 wegloopt.”

“Ik vind het jammer dat er geen uitvak aanwezig was. Ik hoop dat ze er iets aan kunnen doen, zodat Ajaxsupporters er weer bij kunnen zijn. Dat is wel het mooist. Je wilt graag samen met de fans een feestje vieren. Ik las dat het misschien toch weer een optie is, laten we het hopen. Volgend jaar dan maar samen feestvieren.”

Voor Huntelaar was het zijn eerste klassieker zonder uitsupporters. Hij wist amper hoe hij moest juichen na het produceren van de openingstreffer en kuste daarom maar het logo op zijn Ajaxshirt.

“Het mooiste is als je nog een stukje Gallië hebt, zeg maar. Dat maakt het extra mooi, dan heb je iets om te delen. Ik probeerde de fans van Feyenoord na mijn doelpunt ook niet te veel te provoceren,” aldus 'The Hunter’.

“De stilte na een doelpunt van Ajax is de mooiste stilte die er is. Dat is het mooiste compliment, om dit publiek – Feyenoord is een fantastische club met mooie aanhang – stil te krijgen. Toen ik eruit ging, waren ze niet stil. Dat was ook een soort compliment.”

Huntelaar was bij het opzoeken van de spelerstunnel nog steeds door het dolle. “We vierden het nu maar met elkaar. Snel terug naar huis om de overwinning daar met elkaar te vieren. Voor de supporters is het ook apart, die beleven zo’n wedstrijd via televisie. Ze staan vast klaar als we aankomen in Amsterdam.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >