Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: Voetballen op de maan

Volendam ligt op de maan. Volgens Google Maps ben ik er behoorlijk dichtbij opgegroeid en woon ik er nog niet ver vandaan. In mijn hoofd ligt het op de maan.

04 oktober 2017 - 15:18
UsershyraDesktopajax_dataimages47fff49149b307629f71c56ae8ea21be_normal
Volendam levert ook mooie plaatjes op, maar dit plaatje is zelfs supermooi. © Pro Shots

Er was een vader van een vriendje die weleens naar het stadion daar ging. Ook heb ik meermaals met hem op zondagmiddag in de auto gezeten. Langs de Lijn aan. Doelpunten vanuit het palingdorp begeleidde hij met heuse kreten van emotie. Veruit de excentriekste figuur uit mijn jeugd. 

Gevoelsmatig is Chicago een stuk dichterbij dan Volendam. Er een Amsterdamse derby houden voelt wat raar. Toch wil ik er wel heen. Juist omdat het vreemd is. 

Oké, bij ASV De Dijk zelf was toffer geweest. Toevallig fietste ik er zondag nog langs, door het knusse Schellingwoude. Dorps Amsterdam. Dat een bekeraffiche tegen Ajax er niet gespeeld wordt, is begrijpelijk. Te klein, geen noemenswaardige infrastructuur. Er is van alles tegen te bedenken. 

Ik moet nog geregeld aan de vrolijke speaker van JOS van die avond denken.

Wel jammer. Niks is mooier dan uit bij amateurs. Helaas is het complex in Schellingwoude niet van het IJsselmeervogels- of Kozakken Boys-kaliber.

Ook een potje in het Olympisch was leuker geweest. Zoals een tijdje terug tegen JOS Watergraafsmeer. Ik moet nog geregeld aan de vrolijke speaker van die avond denken. Die wedstrijd is het bewijs dat het oude vertrouwde stadion in Zuid nog een prima voetbalarena is. Maar De Dijk durft het niet aan. Daar moeten we mee leven en dat doe ik dan maar.

Toch nog een soort van Europees tripje dus, dit seizoen. Straks even checken of je vaccinatieprikken moet halen voor je er heen gaat. Is mijn paspoort nog wel lang genoeg geldig? 

Een Amsterdamse derby op de maan. Erg vreemd, maar stiekem toch ook best wel leuk. Wie weet ga ik van tevoren even bij mijn moeder langs. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >