Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: Indrukwekkend

Ik was onder de indruk van Sparta. Van tevoren las ik dat het vooralsnog de minst productieve ploeg is. Na vanavond zijn ze voor mij ook torenhoog favoriet voor deze eindtitel. Twee eigen goals zullen weinig concurrenten evenaren.

15 oktober 2017 - 11:11
UsershyraDesktopajax_dataimages016362e4c21208aa851c083d4c357144_normal
Pech dwing je echter ook af. Dat geldt voor Sparta, ook voor Dolberg? © Pro Shots

Het is wat lullig dat de naam van een eigen doelpuntenmaker de rest van een potje op het scorebord blijft staan. Toch kan het een lichte troost zijn. Ze kunnen zich nu een beetje verschuilen achter stomme lullige pech.

Ook het doelpunt van Ziyech had E.D.-kwaliteiten. Niemand maakt me wijs dat de man van de wedstrijd op dat moment van plan was te scoren. Het hoofd van Younes was een volkomen toevallig laatste object dat de bal raakte voor het over de keeper het net in dook. Een E.D. dat toevallig wel in de juiste goal belandt. Zo bezien was alleen de prachtgoal van Neres een echt écht doelpunt, van Ajax.  

Pech dwing je echter ook af. Sparta had in de eerste helft best kunnen scoren, maar niemand aan die zijde geloofde daar in, niet echt. Volgens mij hadden de Ajacieden gerust een minuut weg kunnen lopen met z’n allen. Het streven van de Rotterdammers was niet om die bal in een net te krijgen. 

Sparta had in de eerste helft best kunnen scoren, maar niemand aan die zijde geloofde daar in, niet echt.

Je denkt misschien dat je er alles aan doet om positief op het scorebord te komen. Onbewust is er bij Sparta ingeslopen dat dit toch niet gaat gebeuren, zeker niet in de Johan Cruijff Arena. Zo zag het er vanaf de tribune in ieder geval uit.

Dan kun je een paar keer in het zestienmetergebied komen, maar de laatste bal, het schot op doel, het enige moment dat er echt toe doet, behandelen alsof je aan het overschieten bent met je kleine neefje in de achtertuin. Vanaf de tweede ring was er weinig geloofskracht te bespeuren. Indrukwekkend haast.

Wellicht heeft Kasper Dolberg last van iets soortgelijks. Voor het gevoel van zijn oude topvorm zou hij een goaltje goed kunnen gebruiken. Een penalty is dan mooi meegenomen. Dan moet hij hem niet missen. Hopelijk gaat het niet tussen de oren zitten. Hopelijk is zijn stoïcijnse voorkomen een masker. Is hij net als de rest van ons. Komt hij er met zijn talenten wel uit. 

Zo erg als bij de Spartanen zal Kasper het in ieder geval niet te pakken hebben. Als die vandaag een penalty hadden gehad, dan was die via de lat in hun eigen doel gestuiterd. Dat kan niet anders.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >