Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Siem zit er lekker in en maakt woorden Keizer waar

Marcel Keizer zegt telkens dat Siem de Jong het zo goed doet op de training. Dat geloven we uiteraard direct. Maar het valt een beetje moeilijk te controleren. Gelukkig laat Siem zich nu ook in de wedstrijden zien. Hij bevestigt de woorden van de trainer.

26 oktober 2017 - 15:37
UsershyraDesktopajax_dataimages6ffbc83bdfb70d11101ea53a2d375efa_normal
Siems invalbeurt in De Kuip was een groot succes. © Pro Shots

Siem mocht tegen de amateurs van De Dijk voor de verandering weer eens in de basis beginnen, net als vorige keer tegen SVV Scheveningen. Hij wist direct de weg naar het doel te vinden, zowel als aangever als afmaker (twee maal).

“Siem speelt heel gemakkelijk, met een enorm goed gevoel. We hebben het vaak over contra-middenvelders en diepte-loopacties, net als zondag, het ziet er allemaal harstikke goed uit. En hij straalt rust uit,” aldus Keizer over Siem in gesprek met Ajax Life.

De trainer spreekt van een luxeprobleem, omdat hij vooralsnog een basisplaats inruimt voor Donny van de Beek. “Frenkie de Jong loopt net voorbij en die kan ook heel goed voetballen,” voegt de trainer hier nog aan toe.

Van de Beek maakte tijdens de laatste twee competitiewedstrijden in de tweede helft plaats voor Siem, die meer diepgang heeft en ondanks weinig speeltijd al vaker scoorde. Maakt Van de Beek zich zorgen? “Nee,” zo laat hij doorschemeren tegenover Ajax Life.

“Siem doet het goed. Hij doet zijn ding, ik doe mijn ding. Het zegt me niets dat ik twee keer ben gewisseld, dat is alleen maar prima, denk ik. Ik zal me moeten blijven laten zien.”

Ook Siem zelf vindt het moeilijk inschatten of hij Van de Beek binnenkort uit de basis speelt, zo laat hij weten bij Voetbal International. “Als je in de competitie blijft winnen, wissel je niet supersnel van team. We spelen dit seizoen weinig wedstrijden, waardoor er voldoende tijd is om te herstellen. Dat is misschien een nadeel voor mij.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >