Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Siem staat weer op de juiste plek, maar niet aan de aftrap

Siem de Jong krijgt nog niet veel speeltijd, maar doet goede dingen als hij wel wordt ingezet. Siem scoorde in De Kuip, tegen De Dijk en wees Ajax de weg tegen Willem II. Als zijn vliegtuigje niet was opgestegen, kon het wel eens een vervelende avond worden. En die basisplaats?

29 oktober 2017 - 14:25
UsershyraDesktopajax_dataimagesd0f66f7d800b75547a0ea58cc529f475_normal
Siem staat de laatste weken vaak in de schijnwerpers. © Pro Shots

“Natuurlijk neem ik hier geen genoegen mee,” antwoordt Siem als de NOS hem vraagt of hij blij is met zijn invalbeurten. Het zijn woorden die we ook al hoorden uit de mond van Frenkie de Jong. En als je het Justin Kluivert vraagt, volgt ongetwijfeld hetzelfde antwoord.

“Ik stond weer op de goede plek, dit keer op een belangrijk moment,” vervolgt Siem. “Ik heb de laatste weken gelukkig belangrijk kunnen zijn. Ik wil altijd spelen, maar moet het doen met de minuten en wedstrijd die ik krijg.”

Een nadeel voor Siem en andere wisselspelers die staan te trappelen, is dat Ajax dit seizoen een rustig schema heeft. Dit komt door het gebrek aan Europees voetbal. En als er ook nog een wordt gewonnen, is een trainer minder snel geneigd om te wisselen.

“Ik probeer mijn sterke punten te laten zien en dat lukt bij vlagen de laatste wedstrijden. We halen goede resultaten, al gaat het soms wel moeizaam. De uitslagen zorgen voor tevredenheid, maar het spel moet beter. Daar hebben we het over. Als je beter gaat spelen, wordt het alleen maar gemakkelijker.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >