Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

'Shit, in mei stonden we nog in de finale'

Ik zat rustig een pizza te eten, was wat op mijn telefoon aan het klooien en vroeg me af wanneer de volgende uitwedstrijd in de verkoop gaat. Ineens schoot het door mijn hoofd, ineens kwam het besef: “Shit, in mei stonden we nog in de finale.”

Door Niels Pach
05 oktober 2017 - 10:09
UsershyraDesktopajax_dataimages001f24f2a6e46f30dd6793e6ad6f187f_normal
En elke keer weer die ontlading, zoals hier tijdens Ajax - Lyon. © De Brouwer

Het lijkt al een eeuwigheid geleden, maar in werkelijkheid zijn we pas vier maanden verder. Dat is niets, maar wel genoeg om een heel ander gevoel bij Ajax te hebben. Ik hou nog altijd van mijn club, toch uit zich dat anders dan tussen maart en mei. Het is een stuk meer gelaten allemaal. Als Ajax wint, ben ik blij, maar niet uitzinnig. Als Ajax verliest, accepteer ik dat vrij snel als logisch gevolg van de huidige situatie.

Hoe anders was dat vorig seizoen, ik stond twee maanden lang strak van de Ajaxstress. Man, wat is dat een fijn gevoel. Dat je naar Ajax gaat met het gevoel dat het echt ergens om gaat. Of dat nou in Amsterdam, Gelsenkirchen, Lyon of Stockholm is. Elke keer weer de spanning die zich in de dagen voor de wedstrijd opbouwt. Heerlijk.

En dan ook elke keer weer die ontlading. Na Schalke-uit sprong ik van rij naar rij om iedereen te knuffelen. Zingend, schreeuwend verliet ik het stadion. Even daarna stond ik als een gek te dansen na Ajax - Olympique Lyon, mijn vrienden gniffelen er nog altijd om. Tijdens de terugwedstrijd trilde de hele perstribune door mijn zenuwen.

ik stond twee maanden lang strak van de Ajaxstress. Man, wat is dat een fijn gevoel.

En tijdens de persconferentie na afloop wilde ik Peter Bosz omhelzen. Ik bleef professioneel, maar eenmaal alleen in mijn hotelkamer deed ik een vreugdedansje. Zelfs na de finale was er ontlading. Niet van vreugde, ik voelde vooral trots.

Al deze gevoelens wekt Ajax dit seizoen nog niet bij me op. Het voetbal heeft me geen bijzondere emoties bezorgd. Ja, ik heb me vanaf juni wel machteloos, verdrietig en boos gevoeld in combinatie met Ajax, maar dat kwam door alle ellende eromheen.

Maar er is nog hoop. Ajax mag dan al vijf punten achterstand op koploper PSV hebben en slechts zesde staan, volgens deze statistiek is het nog altijd de grootste titelkandidaat. PSV en Feyenoord, de grootste concurrenten, hebben in de eerste weken van het seizoen meer geluk gehad dan Ajax. Maar Ajax krijgt de kansen wel en dat is op lange termijn een goede voorspeller.

Bij het zien van deze statistieken voelde ik eindelijk weer een beetje van de emotie die ik zo heb gemist. 46 procent kans op een mooi seizoen, daar hou ik me maar aan vast. Want het is wel gebleken dat in korte tijd veel kan veranderen, wie weet ziet de Ajaxwereld er over weer vier maanden een stuk leuker uit.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >