Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Seedorf: ‘Ik ga mezelf hier niet naar voren schuiven’

Clarence Seedorf debuteerde als zestienjarige al in Ajax 1. Je kunt zeggen: de kracht van de eigen jeugd. Toch pleit de Ajacied ook voor routine. ‘Ik had bij Ajax mannen als Rijkaard, Blind, Pettersson, de Boertjes en Silooy om me aan op te trekken.’

25 oktober 2017 - 16:46
UsershyraDesktopajax_dataimages749a7119a9d6bb1fed42c8975380fbfc_normal

In een groot verhaal in Voetbal International, door zijn biograaf Simon Zwartkruis, stelt Seedorf dat een club naast jonge talenten de juiste ervaren krachten moet vinden. “De clubs in de topcompetities hebben immense selecties, waar steeds sneller wordt door-geselecteerd, zeker als het spelers van een jaar of 32 betreft. Die worden daar te oud bevonden, maar ze zouden bij een Nederlandse topclub van grote waarde kunnen zijn.” 

Christian Poulsen geeft Seedorf als vrij recent voorbeeld van de juiste routine bij Ajax. En Ajacieden uit zijn tijd: “Ik had bij Ajax mannen als Rijkaard, Blind, Pettersson, de Boertjes en Silooy om me aan op te trekken.”

Hoe Ajax de zomerstop doorkwam, bevalt de gelouterde en prijswinnende voetbalman totaal niet. “De finaleplaats van Ajax in de Europa League vorig seizoen had tot grotere ambities moeten leiden. Dan moet je doorgroeien, met steeds betere en stabielere prestaties in de Champions League.”

Een van Seedorfs oplossingen is het behouden van goede spelers. “Bij Ajax is geen financiële noodzaak om spelers te verkopen. Dus kun je aan de langere termijn gaan denken.” 

“Stabiliteit is een belangrijke voorwaarde voor succes. Er zijn zó veel voorbeelden van spelers die in het buitenland op de bank zitten. En de meesten die vroeg zijn vertrokken hebben geen lange carrière op hoog niveau gehad. Maak het financieel aantrekkelijk voor je beste spelers langer in Nederland te blijven.”

Het interview leest als een soort open sollicitatie. Ook bij Oranje. Seedorf ontkent dat desgevraagd. “Ik ga mezelf hier niet naar voren schuiven bij wie dan ook. Ze hebben mijn nummer. Zodra ik de kans krijg bij een club of bond waar het totaalpakket klopt, ga ik lekker aan de slag.”

De Voetbal International kun je digitaal lezen bij Blendle. De papieren editie ligt vandaag in de winkel.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >