Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Positie Keizer staat wat De Ligt betreft niet ter discussie

Matthijs de Ligt heeft zich vrij duidelijk uitgesproken. Hij vindt dat er geen sprake is van crisis bij Ajax, hij vindt al helemaal niet dat Marcel Keizer het roer uit handen moet geven. De verdediger hoopt dat Ajax een moeilijke periode nu heeft afgesloten.

02 oktober 2017 - 17:03
UsershyraDesktopajax_dataimagesa80e6f83388e2be7f7c4682e21a4caa2_normal
De Ligt hoopt dat Ajax nu begint aan een periode met veel overwinningen. © Pro Shots

Bij een nederlaag in Friesland, en daar hadden toch wel wat Ajacieden rekening mee gehouden, dreigde voor Ajax een klassering in het rechterrijtje. Zo ver kwam het niet, gelukkig maar. Ajax won, klom naar de zesde plek en kan weer omhoog kijken.

Het is nu zaak om te zorgen dat Ajax omhoog kan blijven kijken. Daar is een serie goede resultaten voor nodig. “Het hoort bij een topclub als Ajax dat dingen worden gezegd over de positie van de trainer,” erkent De Ligt tegenover AT5.

Hij vindt het rumoer rond Keizer alleen een beetje overdreven. “Als je als team zijnde op de zevende positie staat, is dat natuurlijk niet goed genoeg. Dan wordt er naar de trainer gekeken omdat hij verantwoordelijk is, maar we zijn als team ook verantwoordelijk.”

“We hebben nog niet het niveau gehaald dat we moeten halen. We proberen zelf beter te worden en de trainer geeft ook dingen aan om misschien het gewenste niveau te halen. Ik hoop dat we de volgende wedstrijden ook kunnen winnen en zo doorgaan.”

“Ik denk dat de positie van de trainer voor niemand binnen de selectie en staf ter discussie staat,” vervolgt De Ligt. “In de media zeggen ze allemaal dat het crisis is. Wij houden ons koppie erbij, het is gewoon rustig. We proberen tijdens trainingen de dingen te doen die we moeten doen, en vanuit daar verder.”

Het mag een klein wonder heten dat De Ligt in het Abe Lenstra Stadion van de partij was, aangezien hij op de dramatische middag van Ajax - Vitesse (1-2) nog uitviel met een zware hersenschudding.

“Het gaat wel goed, al moet ik zeggen dat ik tegen het einde van de wedstrijd een beetje pijn aan mijn oog kreeg. Verder gaat het prima. Of ik snel ben hersteld? We zijn wakker geschud hè.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >