Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overwinning in klassieker doet Keizer heel erg goed

Het is nog geen leuk seizoen tot dusver. Sterker nog, het was lang wachten op het eerste hoogtepunt van 2017/2018. Het diende zich zondag eindelijk aan, precies op het goede moment, namelijk in De Kuip. Marcel Keizer ziet dat Ajax een belangrijke stap zet.

23 oktober 2017 - 11:15
UsershyraDesktopajax_dataimagescbec8e2a4fb816405670095a2f4ec161_normal
Keizer ziet Ajax na een moeilijke tijd nu stappen zetten. © Pro Shots

We gaan niet meer opsommen wat er allemaal scheef is gelopen en welke drama’s zich voordeden, we weten het allemaal. Belangrijker is het om de stijgende lijn vast te houden, want die heeft Ajax inmiddels ingezet.

“We komen van ver, deze winstpartij is belangrijk, met kleine stappen proberen we ergens uit te komen en deze grotere stap is zeer welkom,” reageert Keizer bij de NOS. Hij is de eerste sinds Henk ten Cate die als trainer zijn eerste duel met de rivaal wint.

“Dit bevestigt niet zozeer mijn keuzes. De moeilijke tijd die ik heb gehad, is de moeilijke tijd die we samen hebben gehad. Het is zwaar bij Ajax als je niet wint. We winnen nu drie keer op rij, ik zie leuke dingen bij spelers en ook lachen ze weer op het trainingsveld. Dat is een tijdje weggeweest.”

Keizer kondigde al aan dat hij niet naar Rotterdam afreisde om te leren, maar te winnen. Dat lukte. “We straalden uit dat we hier kwamen voor de overwinning, vanaf de eerste minuut. Dat hebben we goed gedaan. We wilden het eerste kwartier niet ondersteboven gelopen worden. Juist wij gaven druk. Dat deden de jongens uitstekend.”

“We drongen Feyenoord in eigen huis terug, al kregen we niet direct veel kansen. Dat ging nog wat stroef,” vervolgt de trainer, die in de rust een geruststelling kreeg. “De jongens zaten vol energie. Dan merk je dat ze goed in de wedstrijd zitten, ondanks discussies over passing. Na de 0-1 brak het los.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >