Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars volgt Van der Sar op als voorzitter technisch hart

De dramatische zomer die Ajax achter de rug heeft, kent zijn eerste gevolgen op het vlak van rollen en bijbehorende poppetjes. Edwin van der Sar treedt terug als voorzitter van het technisch hart. De voetballeiding bij Ajax komt in handen van Marc Overmars.

02 oktober 2017 - 21:46
UsershyraDesktopajax_dataimages747d5d02e1aceaf605fc01e31f89ef18_normal
Een wissel aan de kant van het technisch hart: Overmars vervangt Sar. © Pro Shots

Van der Sar blijft als algemeen directeur wel verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij de club, maar Overmars is vanaf nu het aanspreekpunt voor Marcel Keizer. De trainer mag, als er geen gekke dingen gebeuren, voorlopig het eerste elftal blijven aansturen.

Een keiharde, directe aanleiding voor zijn vertrek geeft Van der Sar niet in zijn toelichting, wel was al enige tijd duidelijk dat er iets moest veranderen. “Afgelopen zomer hebben wij bepaalde dingen kritisch tegen het licht gehouden,” stelt de voormalig doelman. Dit leidde onder meer tot het vertrek van Peter Bosz, die Ajax naar de finale van de Europa League loodste.

“Bij Ajax is de opleiding van talenten van cruciaal belang, maar ook dat de spelers die wij opleiden doorgroeien en daadwerkelijk een kans krijgen en vaste waarde kunnen worden in onze A-selectie. We kunnen echter niet alles opvangen met spelers uit eigen jeugd, dus scouting en het aankoopbeleid zijn steeds belangrijker geworden.”

Hij vervolgt: “Waar veel andere clubs een technisch directeur hebben, blijven wij van mening dat een driemanschap zoals ons technisch hart is, waarbij alle disciplines vertegenwoordigd zijn, het beste is voor onze club. Waarbij ik als algemeen directeur natuurlijk eindverantwoordelijk blijf.”

Het veelbesproken technisch hart wordt dus niet opgeheven, wel krijgen diverse poppetjes een andere functie. Overmars is vanaf nu voorzitter en blijft verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid, plus dus aanspreekpunt voor de trainer. 

Dennis Bergkamp en hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali blijven ook actief in het orgaan. Bergkamp moet als individueel trainer meer dan ooit zorgen voor ontwikkeling van spelers en doorstroom van talenten, de rol van Ouaali blijft ongewijzigd.

Overigens kun je stellen dat Bergkamp nog steeds een soort dubbelrol blijft spelen, wat rondom Sar dus aanleiding vormde voor strubbelingen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >