Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mama Vertonghen zegt zinnige dingen over terugkeer Jan

Jan Vertonghen staat als feestvarken deze week volop in de belangstelling. Hij staat op het punt Belgisch recordinternational te worden en dat is zelfs reden zijn moeder te interviewen. Mama Ria hoopt dat Jan terugkeert naar huis, ook als dat Ajax blijkt.

05 oktober 2017 - 10:38
UsershyraDesktopajax_dataimagesb2359ad6e7c4715e30d57dd9d707b7a0_normal
Vertonghen blij met schaal. Niet na Ajax - PSV, maar Ajax - FC Twente. © Pro Shots

De inmiddels dertigjarige Vertonghen groeide op in het Belgische Sint-Niklaas en hoewel Londen ook niet ver weg is, ligt Amsterdam pas echt om de hoek. Vandaar dat mama het leuk zou vinden als Jan weer in de buurt komt voetballen.

Mama Vertonghen is echter ook realistisch. “Het zou mooi zijn als Jan terugkeert bij Ajax, maar als je bij Tottenham Hotspur niet meer mee kunt, waarom zou het dan bij Ajax nog lukken,” stelt de moeder van Jan tegenover Het Laatste Nieuws.

Zo is het natuurlijk maar net. We hebben al diverse keren gezien wat er gebeurt als een terugkeer verkeerde timing heeft, dan kan het best eens pijnlijk worden en dat zien we liever niet gebeuren, al helemaal niet rond Vertonghen.

Stiekeme hoop leeft er wel bij mama Ria, want Jan schijnt aan te geven dat hij ‘thuis’ mist. “Of Jan naar huis komt? We zullen zien. Naar huis kan ook Amsterdam betekenen, denk ik. Zijn vriendin komt er vandaan. Dat zou best kunnen.”

Grappig genoeg volgt ook nog een anekdote over, waarschijnlijk, 15 mei 2011, de dag waarop Vertonghen zijn shirt bijna opvrat uit pure emotie van een kersvers kampioen. Alleen heeft mama Vertonghen een andere wedstrijd op haar netvlies.

“Ajax moest tegen PSV een punt halen om voor het eerst sinds lange tijd kampioen te worden. Ik zat met vrienden in de Arena, maar moest de tribune verlaten omdat ik de spanning niet meer aankon. Voor de televisie heb ik dat niet. Dan kan ik rustig een sudoku oplossen.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >