Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Makkelie snapt roep om tweede gele kaart Huntelaar niet

Zoals zo vaak na een klassieker wordt er in Rotterdam gemopperd. Over een moment van al dan niet doorslaggevend belang. Dit keer hoor je zeggen dat Klaas Jan Huntelaar in de eerste helft een tweede gele kaart had verdiend. De scheids is het er niet mee eens.

24 oktober 2017 - 11:45
UsershyraDesktopajax_dataimages5e0f124df40a8ddb5a69e57bf73c564c_normal
Huntelaar en Makkelie betwisten een fluitje van de scheids. © Pro Shots

Huntelaar vocht in de eerste helft van de klassieker diverse felle duels uit, met Kevin Diks en Jeremiah St. Juste. De spits moest hier en daar incasseren, maar deelde ook uit. Zo kreeg hij een gele kaart toen hij met zijn arm naar achteren zwaaide, in het gezicht van St. Juste.

Even later ging Diks neer na een duel met Huntelaar, terwijl Ajax in de aanval was. Een paar spelers van Feyenoord vroegen om een tweede gele kaart en het debat op de (virtuele) tribunes is nog altijd niet afgelopen. Wat hierin meehelpt, is dat Huntelaar kort na de rust de score opende.

Arbiter Danny Makkelie gaf maandag bij Peptalk tekst en uitleg. Hij snapt niet zo goed waarom hij Huntelaar een tweede gele kaart had moeten geven. “Waarom had ik Huntelaar eraf moeten sturen? Niet elk vasthouden is een gele kaart,” aldus Makkelie.

“Je krijgt een gele kaart als je vasthoudt en een veelbelovende aanval onderbreekt. Huntelaar onderbreekt zijn eigen aanval, niet die van Feyenoorder. Hij houdt ook niet vast om in balbezit te komen of te scoren. Dat zijn de criteria waarvoor je geel geeft. Dit was een gewone manier van vasthouden. Ook niet elke handsbal is geel.”

Het was voor Makkelie zijn eerste klassieker en daar kwam best een beetje spanning bij kijken, zo geeft hij toe. De scheidsrechter viel in de eerste helft enigszins op door niet altijd even consequent te fluiten. Daar gaf hij bij de NOS tekst en uitleg over.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >