Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kluivert op links niet direct gesloten boek voor Keizer

De favoriete plek van Justin Kluivert is linksbuiten. Dat steekt hij niet onder stoelen of banken. Hij wilde ook graag zijn schot met rechts laten zien aan de supporters. Het kwam er tegen De Dijk (1-4) niet van. Marcel Keizer slaat het boek niet direct dicht.

26 oktober 2017 - 14:14
UsershyraDesktopajax_dataimages67ee4714ba5ef7e73b081d0f157c24f6_normal
Kluivert beleefde in Volendam niet zijn beste optreden. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Kluivert zit de laatste tijd regelmatig op de bank, omdat David Neres ongekend vaak betrokken is bij doelpunten en Amin Younes een vaste waarde is. Voor de nummer 45 was het bekerpotje tegen De Dijk daarom best van groot belang.

De belangen waren groot, de indruk die Kluivert achterliet was dat niet. Hij passeerde soms heus wel zijn mannetje, maar was dan de bal even later alsnog kwijt omdat de voortzetting onvoldoende was.

“Linksvoor is Justins favoriete positie, maar dat is met hem nog een beetje zoeken. Justin speelt graag wat vrijer en wil het liefst naar binnen. We willen zorgen dat hij niet te snel naar binnen trekt, daar is meer afstemming voor nodig,” aldus Keizer tegenover Ajax Life.

“We weten dat Justin een prima actie in huis heeft en een prima schot heeft, als hij daar vandaan naar het centrum trekt. Dat is allemaal prima. Alles zat echter dicht op elkaar bij onze tegenstander. Steeds als hij wilde schieten, lag er weer een verdediger in de weg. Maar we weten wat Justin op linksvoor kan.”

Desondanks lijkt de kans groot dat Younes tegen Willem II gewoon weer linksbuiten staat.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >