Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klassieker leeft, ook bij de familie De Jong

Niet alleen de selecties en fans van Ajax en Feyenoord werken toe naar de klassieker, aanstaande zondag in de Kuip. Een week voor aanvang doen anderen al hun zegje. Ook uit Brabant en omstreken, zo blijkt.

16 oktober 2017 - 14:57
UsershyraDesktopajax_dataimages5405344cbc654af2616447e3cfe46bc8_normal
Plaatje uit de dagen dat de broers de Jong niet hoefden te appen. © Pro Shots

Luuk de Jong, de broer van, was meteen na afloop van de winst op VVV ermee bezig, desgevraagd. "Ja, het is hopen op een gelijkspel bij de Klassieker, maar dan moeten we wel eerst winnen van Heracles. Mooie sport hè, voetbal. Wie had verwacht dat we nu al vijf punten los zouden staan? Maar dat opportunistische is juist ook wel leuk," zegt de aanvaller tegen Metro.

De klassieker is tevens aanleiding een familiegebruik weer op te pakken, begrijpen we. "In aanloop naar Feyenoord-Ajax kan ik ook weer een oude traditie oppakken, namelijk appen met Siem. Het is leuk om elkaar een beetje te pesten via de app. Dat heb ik vorig seizoen wel gemist, haha."

Aad de Mos, met een verleden bij Ajax, KV Mechelen, PSV, Vitesse en nog ontelbare andere clubs, tuurde nu al in z’n glazen bolletje. Zijn conclusie:
“Ze staan nu voor een weekeinde waarover je zegt: er komt een fundament aan voor de titel. PSV - Heracles moet drie punten zijn. Alles dat nu op het veld staat, dat klopt,” is hij positief over de Brabanders.

“Als je op acht punten komt van Ajax, mag je dat als PSV-zijnde met deze spelers en met deze coaches nooit meer uit handen geven.”

Wij als ‘Ajax Life-zijnde’ gaan er maar vanuit dat deze uitspraken - vooral van Aad de Mos - alles in zich hebben een ‘Dries Mertensje’ te worden. 

Uitleg over Mertens met zijn te vroeg piekende kampioenskoorts vind je hier.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >