Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer ziet Ajax in Heerenveen 'degelijke wedstrijd' spelen

Nee, hij kneep 'm niet. En opgelucht is ook een groot woord. Marcel Keizer is vooral blij dat Ajax, zijn Ajax, heeft gewonnen. Al is het maar omdat hij vrijdag telkens verkondigde dat hij als trainer verantwoordelijk is voor goede resultaten. En er werd in Heerenveen (0-4) een goed resultaat behaald.

01 oktober 2017 - 22:04
UsershyraDesktopajax_dataimages1b15798fed3e1af3816c27e7a1b67ad1_normal
Keizer en Ajax kenden eindelijk een dag waar je vooraf voor tekent. © Pro Shots

Het was crisis bij Ajax en de slechte tijden zijn heus niet meteen voorbij, maar lang niet iedere supporter stond vanmorgen op met het gevoel dat de club een goede dag zou beleven. Er werd gevreesd, voor Heerenveen-uit, maar het viel in de praktijk redelijk mee.

“Je bent altijd blij als je hebt gewonnen. Als je een slechte wedstrijd verliest van Vitesse en al wat verliespunten hebt, ben je blij als je nu een redelijke wedstrijd met 4-0 wint. Al weten we ook wel dat het beter moet dan vandaag,” stelt Keizer in alle eerlijkheid tegenover Fox Sports.

Hoewel Heerenveen niet bepaald stormde in de openingsfase, moesten de Ajacieden toch even aan elkaar wennen. Met name achterin was er veel gewijzigd. Matthijs de Ligt en Maximilian Wober vormden het centrum, Nick Viergever speelde linksback. Dat vergt enige afstemming.

“We hadden in het begin wat moeite met de lange bal van Heerenveen, juist doordat wij hoog druk gaven. Normaal hebben we dat beter voor elkaar, Matthijs en Max moesten even wennen. Er waren wat vervelende ballen, tegen de paal bijvoorbeeld, daarna vond ik ons steeds beter worden,” vervolgt Keizer.

Ajax kwam na rust eindelijk eens een keertje niet in de problemen, ook niet toen de eerste kansjes onbenut bleven. “We stopten niet tien meter voor de middenveld met aansluiten, maar pas op de middenlijn. Dan wordt het veld kleiner, wat weer gemakkelijker is voor onze middenvelders. We maakten nog twee goede goals. Met fases was het best wel aardig, andere fases moeten beter.”

“We hebben degelijk gespeeld. In het begin kwamen we dan een keertje goed weg, verder was het verdedigend oké. We kunnen in balbezit beter dan dit, maar scoren vier keer. Het grootste belang van vandaag was winnen en dat doen we met 4-0 bij een ploeg die nog niet verloor, dus waarom zou ik alle negatieve dingen aanhalen?"

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >