Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer vindt het heerlijk, een buitenspeler die weet te scoren

Kansen waren er genoeg, maar het ontbrak aan doelpunten. Keer op keer. Behalve in Heerenveen. Marcel Keizer kon eindelijk weer felicitaties in ontvangst nemen. Omdat de winnende coach altijd gelijk heeft, blijkt het opstellen van David Neres met zijn ongekende rendement een gouden greep.

01 oktober 2017 - 21:35
UsershyraDesktopajax_dataimagese888ef99d9c5b3e913d18786abf71870_normal
Keizer heeft een knuffel over voor Neres, die twee keer doel trof. © Pro Shots

“We creëerden tegen Heracles meer kansen, maar toen verloren we en vandaag winnen we met 4-0,” haalt Keizer nog maar eens aan tijdens zijn nababbel. De trainer van Ajax ligt flink onder vuur en ja, het spel moet beter. Maar kansen zijn er keer op keer. En in Friesland werden ze benut.

“Een buitenspeler die doelpunten maakt, is lekker. Over het algemeen ga je uit van spitsen en een aanvallende middenvelder, dit is een extraatje. Rendement bepaalt ook. Met rendement kun je iets minder spelen, twee keer scoren en man van de wedstrijd worden,” aldus Keizer bij Fox Sports.

Je kunt alleen niet stellen dat Ajax een topwedstrijd speelde, dat gaat net even te ver. Keizer is de eerste om dat te erkennen. “We weten ook wel dat het beter moet dan vandaag. We speelden met een positieve agressiviteit. Of Heerenveen er meer bovenop zat? Dat kwam door lange halen en tweede balen die eruit vallen. Dat is meer hun spel dan dat van ons, we waren even zoekende.”

Niet alleen een scorende buitenspeler, ook de rust van Lasse Schöne bracht op het middenveld was hartstikke welkom. “Het geeft niet dat Lasse onzichtbaar was. Een nummer zes hoeft niet zichtbaar te zijn om goed te spelen, hij heeft er gevoel voor. Hij bracht rust en benutte een penalty, voor Lasse was het een prima dag.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >