Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer vindt Dolberg op links voor herhaling vatbaar

Ajax opereerde tegen Willem II met een gehavende linkerflank. Dat kwam de ploeg bijna duur te staan, maar gelukkig bleek Siem de Jong reddende engel en werd het nog 1-3. Hoewel het links dus niet echt liep, is het voor Marcel Keizer best een optie om Kasper Dolberg weer linksvoor te zetten.

29 oktober 2017 - 12:49
UsershyraDesktopajax_dataimages6fbc41253420b191435af788fc5c16ac_normal
Dolberg is geen linksbuiten, zo bleek tegen Willem II opnieuw. © Pro Shots

Velen hadden in Tilburg Justin Kluivert op de positie van linksbuiten verwacht, gezien de blessure van Amin Younes, maar kleine Kluivert liet na in het bekerpotje tegen De Dijk zijn kans te pakken. Vandaar dat de keuze op Dolberg viel. Klinkt best logisch, in de praktijk werkte het alleen niet.

Dolberg blijkt meer spits dan linksbuiten en kende een ongelukkige avond. Vergelijk het optreden van de Deen maar eens met dat van David Neres op rechts en je ziet grote verschillen. “Als we bepaalde afspraken maken, denk ik dat het voor herhaling vatbaar is,” reageert Keizer desondanks.

De trainer legt bij de NOS wel uit dat er dan dingen beter moeten. “Het was soms nog wat wennen, we moeten bepaalde afspraken maken,” vervolgt hij. “Huntelaar kreeg desondanks wat kansen, een paar schoten van Kasper werden gekraakt.”

“Kasper is geen linkerspit, dus hij krijgt op de flank een iets vrijere rol. Er was bijna geen ruimte voorin, geen van de voorhoedespelers had enige vrijheid. Dan heb je overlappingen nodig en diepgaande middenvelders om gevaarlijk te worden. Zo werd het uiteindelijk ook beslist.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >