Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer vermoedt dat Ajax behoefte had aan dagje vrij

Ajax won wel, maar speelde tegen Willem II niet zijn beste wedstrijd. Het leek wel alsof er een tegengoal voor nodig was om wakker te schrikken en er alsnog 1-3 van te maken. Hoe kan dat toch? Marcel Keizer wijst op het gebrek aan een dagje vrij.

30 oktober 2017 - 13:13
UsershyraDesktopajax_dataimageseb6543bd35b825a706eee02e9df7675d_normal
Ajax beleefde zijn eerste drukke week in een maand tijd. © Pro Shots

Het was voor Ajax de eerste drukke week in een maand tijd, omdat er midweeks een bekerwedstrijdje, tegen De Dijk, op het programma stond. De meeste basisspelers werden gespaard, toch vraagt Keizer zich af of hij niet iets anders had moeten doen.

“We speelden minder goed dan tegen Feyenoord. Niet eens zozeer qua uitvoering, vooral op het gebied van intensiteit. Je gaat als trainer alles na en misschien waren we net wat minder fris,” aldus Keizer tegenover Ajax TV.

“We zijn een dag of negen achter elkaar door gegaan, zonder een vrije dag ertussen te stoppen. Dat zijn allemaal dingen waarvan je denkt: had ik mijn spelers beter wel een dagje vrij kunnen geven? Misschien dat we dan frisser waren geweest.”

Toevallig zijn de Ajacieden maandag vrij, de rest van de week staat er weer minimaal een training per dag op het programma. “Ik probeer dat te evalueren, we moeten weer door naar de volgende wedstrijd.”

“Ik vind net als iedereen dat we tegen Feyenoord frisser op het veld stonden. Dan krijg je zo’n wedstrijd als we tegen Willem II voetbalden. Misschien gaf die tegengoal ons net dat zetje.”

Overigens is het geen geheim dat de voetballeiding van Ajax graag wilde dat Keizer wat intensiever ging trainen dan voorganger Peter Bosz.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >