Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Fan op kicksen De Ligt wacht eerste klassieker

Matthijs de Ligt kan zich niet herinneren in Rotterdam te hebben verloren. Houden zo, zeggen we dan. ‘Het zullen mooie duels worden.’

18 oktober 2017 - 10:35
UsershyraDesktopajax_dataimages1772859352caeebba9c373374992d428_normal
De ligt over de klassieker: 'Het maakt veel los, dat is al wel bij mij bekend.' © Pro Shots

In de Voetbal International van deze week wordt bijna de gehele doopceel van De Ligt gelicht. Het verhaal gaat ook over zijn duels met Feyenoord. “Zondag wacht weer een nieuwe ervaring. Mijn eerste Klassieker in De Kuip. Het maakt veel los, dat is al wel bij mij bekend,“ zegt de jonge verdediger.

Nog niet zo lang geleden was hij nog jeugdspeler. “De uitwedstrijden op Varkenoord tegen Feyenoord waren altijd bijzonder. Beladen vooral, je merkte dat daar veel mensen liepen die het niet zo op Ajax hadden.”

Op de Ligts cv staan heel weinig verliespartijtjes in de Maasstad. “In de B-jeugd is het volgens mij een keertje voorgekomen, maar verder waren we met Ajax vaak beter en de winnende partij. Toch ging het niet altijd heel makkelijk, omdat je merkte dat er meer werd verlangd dan even een potje voetbal. Het waren vaak wedstrijden vol strijd, op een slecht veld, en je moest dan echt de beuk erin gooien.”

De fan op kicksen schuwt duels niet, nooit. “Ik speel mogelijk tegen Nicolai Jørgensen, die weer is hersteld van een blessure. Dat zal de eerste keer zijn. Ik kijk ernaar uit, het zullen mooie duels worden. Een goede spits, die met zijn spel heel belangrijk is voor de ploeg. Het wordt sowieso een wedstrijd met grote belangen. Los van het prestige is de strijd om de bovenste plekken in volle gang.”

“Dit seizoen moet er een prijs worden gepakt, met het kampioenschap als ultiem doel. Ik weet niet anders dan dat ik in al die jaren bij Ajax om de titel speelde. Vaak met succes, alleen nu moet het bij het eerste elftal gebeuren. De vier landstitels tussen 2011 en 2014 heb ik als jeugdspeler en supporter op de voet gevolgd. Nu wil ik het zelf als speler ervaren. Dat moet dit seizoen gaan gebeuren en daar heb ik nog altijd veel vertrouwen in.”

De nieuwe editie van VI is te koop, of te lezen op Blendle, achter een betaalmuur.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >