Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Europees avontuur Ajax 019 krijgt vervolg in Warschau

Ajax onder 19 heeft zich na een simpele 2-0-thuiszege op het Zweedse Hammarby IF geplaatst voor de volgende ronde in de Uefa Youth League. Daarin stuiten de Ajacieden op het Poolse Legia Warschau. Ajax speelt het eerste duel op woensdag 1 november in Polen.

17 oktober 2017 - 20:50
UsershyraDesktopajax_dataimages1f6506206a10ef1ac61dbc42f488d600_normal
Saku Ylätupa op weg naar zijn openingstreffer tegen Hammarby. © Ajax/ Gerard van Hees

Na de uitschakeling van Ajax Vrouwen in de Champions League ligt het Europese aanzien van Ajax dit seizoen in handen van het vlaggenschip van de jeugdopleiding. 019-trainer John Heitinga heeft de boel aardig op de rit. Na een pijnlijke zeperd in eigen huis tegen PSV om de Supercup (0-5) ondervonden de talenten in de competitie en Youth League nog maar weinig weerstand en wonnen de Ajacieden alle duels overtuigend.

Natuurlijk kon het na de eerdere 4-0-zege in Stockholm niet meer fout gaan tegen de zwakke Zweedse opponent. Het kwaliteitsverschil was ook op De Toekomst al vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk zichtbaar. Dat de Amsterdammers slechts met een 1-0-voorsprong de kleedkamer opzochten, mocht gerust een wonder genoemd worden, evenals de uiteindelijke 2-0-overwinning. Met name Jurgen Ekkelenkamp had zijn vizier niet op scherp staan.

Hadden de bezoekers, gesteund door een fanatiek gevuld uitvak, wellicht nog een sprankje hoop, dan schoot de dartelende Finse linksbuiten Saku Ylätupa dat na een half uur definitief aan flarden. Dat de uitslag in de tweede helft via een late treffer van Ché Nunnely nog opliep naar 2-0 was louter interessant voor de statistieken. Ajax 019 geloofde het met het oog op de kraker thuis tegen Feyenoord 019 (aftrap zaterdag 12:00) ook wel en speelde de wedstrijd zonder al te veel inspanningen uit.

Weerstand
In de volgende ronde lijken de Ajacieden wel meer weerstand te krijgen. Ajax, dat vorig seizoen pas in de kwartfinales strandde op Real Madrid, moet het daarin opnemen tegen Legia Warschau. De Poolse kampioen kwam in eigen huis niet verder dan 0-0, maar dat was voldoende na de eerdere 3-1-zege in IJsland. Ajax speelt eerst uit (1 november) en heeft op 22 november het thuisvoordeel op een ongetwijfeld volgepakt sportpark De Toekomst.

Slaagt Ajax ook de Poolse leeftijdsgenoten te verslaan via de Domestic-route, dan speelt het een eenmalige play-off-wedstrijd tegen een beste nummer twee die via de Champions League-route door bekeren. 

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >