Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Feyenoord - Ajax

Bijblijven of (voorlopig) afhaken. Dat is het credo voor zondag. Momenteel bedraagt de achterstand op koploper PSV vijf punten. De Eindhovenaren spelen zelf een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo en zien de Klassieker handenwrijvend tegemoet. Voor de punten én voor de eer: hier drie dingen die je moet weten over Feyenoord – Ajax.

21 oktober 2017 - 14:31
UsershyraDesktopajax_dataimagesb728a353d9348b82fca4b68118df3dd1_normal
Schöne heeft een mooi record in het verschiet liggen. © Pro Shots

Teruggekeerde Jørgensen ziet dunne spoeling achter zich
Nicolai Jørgensen maakt zo goed als zeker zijn rentree in de basis van Feyenoord in de competitie. Midweeks speelde hij ruim een uur in de met 1-2 verloren wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk in kader van de Champions League.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst kan deze oppepper wel gebruiken, waar hij achterin de ene na de andere speler weg ziet vallen. Jan-Arie van der Heijden, Renato Tapia, Eric Botteghin en Sven van Beek zullen zondag niet in actie komen. Kevin Diks, die woensdag een hersenschudding opliep, is er wel weer bij.

Overigens komt Feyenoord verdedigend de laatste jaren niet al te sterk voor de dag in wedstrijden tegen Ajax. De Rotterdammers slaagden er de afgelopen 25 Klassiekers in eredivisieverband niet in om de nul te houden.

Schöne kan Klassieker-geschiedenis schrijven
Wanneer Ajax zondag minimaal een punt pakt in De Kuip zal Lasse Schöne zich op basis van behaalde resultaten de meest succesvolle speler aller tijden in de Klassieker mogen nomen. Momenteel speelde hij acht wedstrijden tegen Feyenoord waarin hij nimmer verloor. John Heitinga, Toby Alderweireld, Gregory van der Wiel en Jari Litmanen presteerden dit ook.

In de laatste Klassieker verzorgde de Deen zelfs de openingstreffer. In de 2-1 gewonnen wedstrijd ramde hij na een minuut al een vrije trap van grote afstand binnen. De laatste Ajacied die dat presteerde was Ricardo van Rhijn.

Van der Sar wil uitfans er weer bij
Algemeen directeur van Ajax, Edwin van der Sar, heeft in zijn Telegraaf-column de hoop uitgesproken dat er in de toekomst weer uitfans bij de Klassieker aanwezig zullen zijn.

“Als speler én als bestuurder vind ik Feyenoord-Ajax en Ajax-Feyenoord de twee mooiste wedstrijden die er zijn in de Nederlandse competitie. Op een zeker moment moeten de uitfans, zowel in Amsterdam als Rotterdam er weer bij. Hetzelfde geldt ook voor de wedstrijden van Ajax tegen ADO Den Haag”, ambieert de oud-keeper.

De voormalig recordinternational geeft aan dat de beleidsbepalers al actief bezig zijn met dit streven: “Gelukkig staan de gesprekken daarvoor op de rol en ik vind dat we er met elkaar moeten uitkomen. In het kader van normalisatie en onder bepaalde voorwaarden moeten fans van de bezoekende club weer kunnen meegenieten van deze wedstrijden.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >