Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolberg is los: 'Vind ook dat de beste spits moet spelen'

Kasper Dolberg wil niets weten van slechte vorm. In gesprek met Inside Ajax liet de spits weten dat zijn matige doelpuntenproductie een probleem op zich is. “Het is niet zo dat ik in slechte vorm ben of slecht voetbal.”

28 oktober 2017 - 14:49
UsershyraDesktopajax_dataimagesb69936dccfaf13f40dab366a10dce92c_normal
Hek van de dam. © Pro Shots

De Deense spits, die tegen Feyenoord zijn eerste competitiegoals van het seizoen maakte, stelt dat het hek nu van de dam is. “Natuurlijk wil je scoren. Nu kwam het eindelijk, ik ben er zeker van dat er in de toekomst nog veel meer zullen volgen.”

Om te kunnen scoren, zal Dolberg wel speeltijd moeten krijgen. Iets dat hij in zijn rol als reserve niet in overvloed krijgt. “Natuurlijk wil ik spelen, maar ik vind ook dat de beste spits moet spelen. En als de trainer denkt dat dat Klaas is, moet ik dat accepteren. Wil ik natuurlijk niet, maar zo is het nu eenmaal.”

Toch maakt de international zich geen zorgen. “Ik moet goed trainen. Hij is een goede spits, maar het is niet zo dat ik er aan denk als ik train of speel. Op die manier voelt het niet als druk, ik moet gewoon doen wat ik moet doen. Doet er niet toe wie op de bank zit.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >