Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolberg hoeft geen extra complimentjes op de training

Kasper Dolberg zit in een dipje. Dat gebeurt wel meer grote talenten in hun tweede seizoen en hoewel Dolberg speciaal is, blijkt hij wat dit betreft geen uitzondering. De spits jaagt op beterschap, maar hoeft geen speciale behandeling.

05 oktober 2017 - 13:56
UsershyraDesktopajax_dataimages43880d4d619b6840f40fbdd8f95493e4_normal
Dolberg is en blijft stoïcijns, zoals we inmiddels zijn gewend. © De Brouwer

De Deen maakte dit seizoen pas drie doelpunten, die ook nog een stuk voor stuk vielen tijdens het bekerpotje tegen de amateurs van Scheveningen (1-5). Feit is ook dat Dolberg sindsdien weinig meer tussen de lijnen stond.

“Ik probeer er niet zo veel over na te denken. Ik wil natuurlijk doelpunten maken, maar kan niet veel meer doen dan straks proberen om een kans te benutten,” aldus Dolberg tegenover Ekstra Bladet.

“Mijn productie stokt dan misschien een beetje, verder voel ik me prima. Ik train goed en het is niet zo dat ik er met de pet naar gooi of niet mijn best doe. De doelpunten komen vanzelf wel weer,” vervolgt de spits.

Spelers die het moeilijk hebben, verdienen een duwtje in de rug. Ook Ajax is druk met Dolberg, maar de aanvaller hoeft geen speciale behandeling of extra complimentjes als hij tijdens de training wel een keer fraai afwerkt.

“Het is gewoon zoals het altijd was. Het zou ook niet goed zijn als de trainers bij Ajax ineens totaal anders gaan doen of iedere dag complimenten geven. Dat zou een beetje nep zijn. Ik blijf zelf ook doen zoals ik al deed.”

“Dit is gewoon de volgende fase in mijn ontwikkeling. Ik hoop het scoren snel weer op te pakken, zoals eind vorig seizoen ook gebeurde. Ik heb een idee wat te doen en wissel van gedachten met de coach. Wat het is? Het heeft te maken met techniek, tactiek en fysiek.”

Dolberg is nu op pad met de nationale ploeg van Denemarken. De Denen zijn nog volop in de race om plek twee in groep E, maar dan moet er op bezoek bij Montenegro wel van de directe rivaal worden gewonnen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >