Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dijks zwijgt, is niet blij en dat is best logisch

Linksback Mitchell Dijks heeft wel eens beter in z’n vel gezeten. Niet zo gek: z’n carrière lijkt een op hol geslagen lift. Maandagavond stond hij met Jong Ajax in de basis tegen Almere City. Hij koos ervoor even stil te zijn.

17 oktober 2017 - 13:16
UsershyraDesktopajax_dataimages782c7a3139bde5ed60d4e5ba9d5ea99d_normal
Dijks heeft wel eens beter in z'n vel gezeten, denken wij. © Pro Shots

Aan het begin van het seizoen voegde Dijks zich weer bij de selectie, na een periode van verhuur aan Norwich City. Door het dreigende hiaat links in de verdediging kreeg hij een kans van Marcel Keizer. In augustus zei de linksback: “Ik heb een gesprek met de trainer gehad, daar kwam uit dat ik vertrouwen krijg. Ik ga gewoon voor mijn kans: als ik hem krijg, dan pak ik hem.”

En Dijks had toen het grootste gelijk van de wereld: “Je hebt natuurlijk ook Sinkgraven die geblesseerd is, Riedewald die weg is. Qua verdediging is het wat minder nu."

Twee maanden later en zes duels in Ajax 1 verder is de verdediger uit Purmerend weer terug bij af. Maximilian Wöber maakt een prima indruk en Nick Viergever doet het gewoon beter als linksachter. Komt nog bij dat de offensievere optie, Daley Sinkgraven, ook weer fit raakt.

Maandagavond tijdens het 3-0 gewonnen duel met Almere City FC had je de wat gekke situatie dat Dijks aan de linkerkant achter Sinkgraven stond. Ze werkten het duel professioneel af. Maar zeker Dijks is - en da's logisch - wel eens vrolijker geweest.

Na afloop van de wedstrijd zou hij een spreekverbod hebben gekregen van Ajax, maar navraag bij de club leert dat dit niet het geval was. Hij mocht gewoon zijn verhaal doen, maar bleef zelf liever buiten de spotlights.

Jong Ajax-trainer Michael Reiziger reageerde wel en heeft begrip voor Dijks: "Dat is natuurlijk een stapje terug. Zijn karakter is dusdanig goed dat hij vol voor de wedstrijd gaat en in de training zit. Chapeau. Of hij de stap naar het eerste weer kan maken? Dat is niet aan mij. Hij traint hard en gooit zijn ziel en zaligheid erin."

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >