Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt: 'Siem is belangrijk voor het elftal'

Matthijs de Ligt stapte in Tilburg ‘opgelucht blij’ de spelersbus in. De verdediger zag Ajax slap beginnen, maar door een mentale wederopstanding na rust alsnog met 1-3 winnen van WIllem II en drie belangrijke punten mee naar Amsterdam nemen.

29 oktober 2017 - 07:14
UsershyraDesktopajax_dataimagese796e06b0cc7ab427a94bc769bb6af08_normal
Opluchting na het laatste fluitsignaal bij De Ligt en Onana. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Matthijs, wat was dit voor wedstrijd?
“We hebben hem uit het vuur gesleept. In de eerste helft kregen we vier dotten van kansen die we niet afmaken. Daardoor maak je het jezelf moeilijk. Als je dan na een strafschop tegen een 1-0-achterstand aankijkt, ziet het er allemaal opeens heel somber uit. Ik ben dan ook vooral trots op de manier waarop we ons als team terugvochten in de wedstrijd en hier uiteindelijk met de winst aan de haal zijn gegaan.”

Wat zei Marcel Keizer in de rust tegen jullie?
“Dat de eerste vijf minuten absoluut niet konden. Daarin kregen we - geloof ik - vier corners tegen. Dan begin je slap aan de wedstrijd. Zoiets blijft raar. We weten allemaal dat het niet mag, maar toch gebeurt het. Dan is het zaak dat je er levend uitkomt en dat gebeurde gelukkig.”

Iets anders. Je pakte vroeg in het seizoen al je vierde gele kaart.
“Klopt, dat is inderdaad best veel. Ik heb ze allemaal op mijn netvlies, maar zie er geen patroon in. Vandaag had ik de bal én de man. Dan krijg je geel. Zo simpel is het. Ik denk dat het ook een beetje bij een verdediger hoort. Natuurlijk heb je het liefst geen kaart, dan speel je toch lekkerder. Ik ben overigens niet de enige speler die er al veel heeft.”

Klopt. Is het een thema binnen de besprekingen met de technische staf?
“Niet echt. We spreken er niet over. Soms moet je gewoon een kaart pakken. Als je kijkt naar de strafschop van Feyenoord vorige week en ziet hoe Haps er bij ons langs komt…Natuurlijk, ik maakte de overtreding, maar misschien had een van de spelers al eerder geel moeten pakken. Soms is een slimme overtreding gewoon nodig en dan kan geel het gevolg zijn.”

Iets anders, Siem was als invaller weer doorslaggevend. Hoe bekijk jij zijn spel vanuit de defensie?
“Na de wedstrijd liep ik naar hem toe en vroeg ik hem hoe het kan dat hij altijd op de juiste plek staat. Hij had zelf ook geen idee. Maar het is niet alleen dat. Het is ook de manier waarop hij die bal inschoot. Dat is gewoon pure klasse. Hij is heel belangrijk voor z’n elftal, ja.”

Hoe stapt Matthijs de Ligt zo de spelersbus in?
“Opgelucht blij. Het had hier allemaal heel anders kunnen lopen. Uiteindelijk pakken wij drie punten en verspeelt Feyenoord er twee. Al met al was dit met drie overwinningen een prima weekje. Het kon niet beter.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >