Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

De jeugd heeft de toekomst in de Johan Cruijff Arena

Steeds vaker zien wij lege plekken in de Johan Cruijff Arena. Dat terwijl de wedstrijden wel stijf zijn uitverkocht. Ook op kindvriendelijke tijden blijven sommige stoeltjes toch leeg.

18 oktober 2017 - 14:17
UsershyraDesktopajax_dataimages45bc611a34157e1d818bc6098667aafe_normal
Er is altijd wel een plekkie in de Johan Cruijff Arena. © De Brouwer

Ik begrijp die leegstand niet, want wat is er nu mooier – zeker als kind – dan voetbal kijken in een stadion en dan vooral Ajax kijken in de Johan Cruijff Arena?

Dat Ajax zelf een geweldige jeugdopleiding heeft weten wij al jaren. Houden zo, lijkt mij. Hoe zit dit eigenlijk met de supportersaanwas? Heb je als kind ook een soort opleiding die tot supporter van Ajax leidt? 

Natuurlijk begint het bij jouw omgeving; papa, mama, broer, zus, vriendje(s), buurman of buurvrouw die gek is van Ajax en jou als kleine jongen of meid meeneemt naar het stadion. 

Uiteraard hebben wij ook de Ajax Kids Club, een geweldige onderdeel van Supportersvereniging Ajax waar je vanaf je geboorte al lid van kunt worden (gemaakt) en die allerlei voordelen biedt passend bij jouw leeftijd. 

Van spelerskaarten met handtekening tot voetbaltoernooien en van Kids Persco tot voetbalclinic... Tot zover als directeur van de vereniging mijn promopraatje voor de Ajax Kids Club. 

In de praktijk blijkt het niet altijd even eenvoudig om aan kaartjes te komen.

Uiteindelijk willen wij natuurlijk dat al die betrokkenheid, in marketingtermen 'activatie', leidt tot regelmatig stadionbezoek waar jij je club naar de overwinning schreeuwt. Dat stadionbezoek moet zo laagdrempelig mogelijk zijn. Alleen, in de praktijk blijkt het niet altijd even eenvoudig om aan kaartjes te komen. 

Hoe mooi zou het zijn als je als kind gewoon met jouw vader, moeder, oom, tante, buurman, buurvrouw mee kan, zonder een kaart te hoeven kopen? Bij Anderlecht kan dit  bijvoorbeeld tot en met zes jaar en bij Barcelona kan je met een seizoenkaarthouder zelfs mee tot acht jaar. 

Oké, je zal bij jouw begeleider – als er geen plaatsje vrij is – op schoot moeten zitten of staan. Maar dat lijkt mij wel overkomelijk voor die unieke ervaring. Want: eens Ajacied, altijd Ajacied!

Kom op Ajax, investeer in de toekomst en maak een dergelijke optie mogelijk. Verbind er desnoods een maximum aan waarmee seizoenkaarthouders een dergelijk kaartje voor zoon, dochter, neef, nicht, buurjongen, buurmeisje kunnen aanvragen. 

Noem het dan meteen een 'Cruijffkaartje'. Ik weet zeker dat hij dat prachtig had gevonden. Want als iemand altijd jeugd wist in te passen, was JC het wel...

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >