Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

#dankjewel

Waar manschappen vroeger terugkeerden van de strijd met goud, beelden of andere trofeeën, trakteerden onze boys ons zondag op het moderne goud. Van het soort dat je kunt bewonderen, liken en delen. Ze trakteerden ons op een meesterlijke groepsfoto, waarop ze in de bus zitten als #eindbazen met de overwinning op zak.

24 oktober 2017 - 10:59
UsershyraDesktopajax_dataimages5faa74229586de97a7fd83d9756f244c_normal
Dit is de foto die onderweg terug naar Amsterdam werd gemaakt. © Klaas Jan Huntelaar

Die overwinning op Feyenoord (1-4) was natuurlijk een teamprestatie, maar enkele eindbazen hebben recht op een eervolle vermelding bij de totstandkoming ervan. Onana was bijvoorbeeld de eindbaas die alles pakte wat hij kon. Wat hou ik van deze keeper. In de kroeg zongen we hem spontaan toe alsof hij ons kon horen.

Dolberg kwam, zag en overwon met twee prachtige treffers en was daarmee de eindbaas van zijn wederopstanding. Onze sambakoning Neres laadde de munitie drie keer als eindbaas van de assists.

Een prachtige beloning voor het aanmoedigen in alle huiskamers, kroegen en bij de bus voorafgaand aan de klassieker.

Huntelaar vuurde een daarvan in de kruising. Een eindbaas die dank je wel zegt als je de bal panklaar voor hem neerlegt. En Siem was gewoon weer Siem zoals we hem kennen.

Het is een toffe foto van een wedstrijd met een verhaal, waar je nog lang over na kan praten en genieten. Het toont het gezicht van ons aller Ajax dit seizoen, waar we ons zo mee verbonden voelen. De foto als een virtuele manier om samen te juichen.

Bij gebrek aan ‘een stukje Gallië’ in De Kuip, zoals Huntelaar het zo mooi zei. Een prachtige beloning van de spelers voor het aanmoedigen in alle huiskamers, kroegen en bij de bus voorafgaand aan de klassieker.

Het beeld ging na het posten meteen viraal op verschillende media. Onze moderne manier om de buit vol in ontvangst te nemen en terug te zeggen: #dankjewel bazen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >