Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Burgemeester Van der Laan (62) overleden

Burgemeester Eberhard van der Laan is donderdagavond 'thuis in alle rust' overleden. Dit trieste bericht maakte de gemeente Amsterdam de volgende ochtend bekend. Van der Laan stierf aan de gevolgen van longkanker en werd 62 jaar oud.

06 oktober 2017 - 08:53
UsershyraDesktopajax_dataimages0eef5ee0224c073a4fd1e856975c1c4f_normal
Van der Laan was als klein jochie al supporter van Ajax. © Björn Martens

Van der Laan was sinds 2010 burgemeester van de hoofdstad en kende niet alleen vanuit zijn functie nauwe betrokkenheid bij Ajax. Hij was als klein jongetje al fan van de club en had jarenlang een seizoenkaart.

Later werd hij gesprekspartner van de club en de supportersverenigingen. Van der Laan maakte zich eerder dit jaar sterk voor de naamsverandering tot Johan Cruijff Arena en genoot van alle mooie initiatieven in de stad toen Ajax de finale van de Europa League speelde.

Van der Laan maakte begin dit jaar bekend dat hij ongeneeslijk ziek is en stopte ruim twee weken terug als burgemeester. Hij schoof recent nog aan bij Zomergasten, wat een emotioneel gesprek opleverde. Ook de nare situatie rondom Appie Nouri werd besproken. Daarbij vloeiden tranen.

De taken van Van der Laan werden al waargenomen door loco-burgemeester Kajsa Ollongren. De Supportersvereniging Ajax wenst Van der Laans vrouw, vijf kinderen en andere naasten veel sterkte toe.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >