Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Swift mag geen Ajaxsupporters meenemen naar De Kuip

Het lijkt erop dat we dit seizoen met een overdosis 'bekergekkigheid' worden geconfronteerd. Wij zijn natuurlijk druk met de gang van zaken bij ASV De Dijk - Ajax, maar ook rond Feyenoord - AVV Swift is van alles aan de hand. De amateurs mogen geen Ajaxsupporters meenemen.

04 oktober 2017 - 21:13
UsershyraDesktopajax_dataimages0b02a5e628fc1187c2a4753be5a08e89_normal
Ajacieden mogen tegen Feyenoord alleen juichen bij de klassieker. © Pro Shots

De mannen van Swift waren in de eerste ronde na strafschoppen te sterk voor Vitesse en werden beloond met een mooie loting: Feyenoord-uit! Er gaan gewoon kaartjes in de verkoop, er rijden bussen richting De Kuip en het complete uitvak van de amateurs krijgt een wedstrijdsjaal cadeau.

Er gelden echter ook wat strenge eisen voor Swift als het aankomt op de kaartverkoop. Het toeval wil dat de amateurs voetballen in hartje Amsterdam, wat zorgt voor sympathie bij Ajacieden, terwijl er al jaren een verbod op uitfans geldt waar het de klassieker betreft.

De lokale driehoek is niet blind voor dit sentiment en daarom gelden er nogal wat richtlijnen op het gebied van veiligheid, zo blijkt uit een bericht op het digitale thuis van Swift. Het is verboden spullen van Ajax mee te nemen of Ajaxkleding te dragen. Ook uitingen van Feyenoord zijn overigens uit den boze.

Dat laatste zal best en is wel zo eerlijk, maar het zijn toch echt Ajacieden die goed in de gaten worden gehouden. “Alle personen die kaarten bestellen worden voorgelegd aan de gemeente en Ajax,” meldt Swift. “Zij die niet door de screening komen, krijgen geen kaarten en ontvangen hun betaling retour.”

Je krijgt dus wel netjes je geld terug, maar als je iets te fanatiek Ajaxsupporter bent kom je alsnog De Kuip niet in. Ook niet met Swift. “Het klinkt allemaal erg streng voor een potje voetbal,” erkennen de amateurs. 

“Maar zowel de gemeente Rotterdam, Feyenoord als AVV Swift wil middels deze wedstrijd laten zien dat Amsterdammers en Rotterdammers wel met elkaar naar een voetbalwedstrijd kunnen kijken, zonder rotzooi te trappen. Laat je ook niet provoceren.”

Nauwe banden tussen de amateurs van SVV Scheveningen en ADO Den Haag waren er al de reden van dat deze wedstrijd, in de eerste ronde, werd verplaatst van het plaatselijke sportpark naar het stadion van ADO. Er waren toen helemaal geen uitfans – lees: Ajacieden – welkom.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >