Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen ondanks rode kaart naar winst bij CL-debuut

Het is Ajax Vrouwen gelukt de debuutwedstrijd in de Champions League om te zetten in een zege. De Ajacieden opereerden tegen Brescia lange tijd in ondertal, maar Linda Bakker kopte in de slotfase alsnog de 1-0 binnen. Je mag spreken van een prima uitgangspositie voor de return.

04 oktober 2017 - 21:38
UsershyraDesktopajax_dataimagesf42292dcae7790e6f43edff60c19ab93_normal
Van Lunteren was ook tegen Brescia weer belangrijk voor Ajax Vrouwen. © Pro Shots

De verbazing was stiekem best wel groot toen Bakker de bal tegen de touwen kopte, want Ajax Vrouwen speelde een groot deel van de wedstrijd met een speelster minder. Marjolijn van den Bighelaar werd al na 21 minuten met een rode kaart van het veld gestuurd, wegens een slaande beweging.

Ook in ondertal lukte het Ajax Vrouwen om Brescia, de nummer twee van Italië, goed partij te bieden. Hier en daar werd wel een kansje weggegeven, maar daar ontkom je natuurlijk niet aan. Europees kampioen Desiree van Lunteren was op De Toekomst de grote uitblinker en leverde ook de assist.

Met iets meer geluk was Ajax Vrouwen al voor rust op voorsprong gekomen. Het bleek voor Liza van der Most en Loïs Oudemast echter te veel gevraagd om de geboden mogelijkheid om te zetten in een doelpunt. Van der Most neutraliseerde op haar beurt nog wel Italiaans gevaar dat voortkwam uit een vrije trap.

Het lukte de ploeg van trainer Benno Nihom om Brescia ook in de zeven minuten toegevoegde tijd van zich af te houden. Zoals gezegd: dit levert een prima uitgangspositie op voor de return in Italië, die volgende week wordt gespeeld. Als Ajax Vrouwen aan de goede kant van de score blijft, is dat goed voor een plekje bij de laatste zestien.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >