Ajax Vrouwen doet wat het moet doen en wint in Alkmaar

Hoewel Ajax Vrouwen niet sterk aan het seizoen begonnen is, was er voorafgaand aan de wedstrijd tegen VV Alkmaar nog niets verloren. Wel was winst essentieel om bovenin mee te blijven draaien. Gewonnen werd er, de wedstrijd eindigde in 0-2.

28 oktober 2017 - 12:59
UsershyraDesktopajax_dataimages63a598ed7eb9e884625620933ca2f31c_normal
Blije gezichten in Alkmaar. © Sjoerd Tullenaar

Veldoverwicht en balbezit genoeg voor de Ajacieden, maar de grote kansen bleven achter. Toni Payne kwam enkele keren dreigend voor de goal, maar werd niet in stelling gebracht. Pas na twintig minuten spelen viel een grote kans te noteren. Spanjaard Ana Morero schoot hard op de lat. Overigens moest de middenvelder zich na een half uur laten vervangen voor Linda Bakker.

Een komisch gezicht zorgde in blessuretijd van de eerste helft voor de openingstreffer. De Amsterdammers kregen maar liefst vier hoekschoppen direct achter elkaar. Het geduld werd op de proef gesteld, maar ook beloond: uiteindelijk viel uit de laatste corner een doelpunt. Stefanie van der Gragt kopte overtuigend raak.

Er werd voortgeborduurd op het goede gevoel waarmee de eerste helft werd afgesloten. De Ajacieden combineerden over meerdere schijven, maar zagen hun aanvallen herhaaldelijk sterven in schoonheid.

Een half uur voor tijd gaf supersub Bakker de ploeg van Benno Nihom wat ademruimte door de voorsprong te verdubbelen. Vanuit de stuit verschalkte ze de doelvrouw met een bekeken boogbal.

De thuisploeg kon zich niet verweren en een grotere uitslag leek in de maak. Vooral Payne was op zoek naar een derde treffer. Helaas schoot zij in het resterende deel van de wedstrijd tweemaal op de paal.

Zo bleef een ruime overwinning uit, maar tankte de huidige kampioen flink aan vertrouwen. Volgende week wacht weer een uitwedstrijd, dan tegen Excelsior Barendrecht.