Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax houdt vertrouwen in Keizer en belooft versterking

Alleen als het in Heerenveen echt helemaal fout was gelopen, was Ajax overgegaan tot ontslag van Marcel Keizer. Het liep gelukkig goed af, met een 4-0-overwinning en dus zit Marcel Kezier zelfs weer iets steviger in het zadel. Toch zijn er geen garanties.

02 oktober 2017 - 13:41
UsershyraDesktopajax_dataimagesd58f12ad6e8bb10c5c71ab0245f5b6c3_normal
De leiding lijkt te erkennen dat de kwaliteit van de selectie niet in orde is. © Pro Shots

Keizer zat vrijdag een uur rond de tafel met journalisten van diverse media en vond dat hij nogal veel vragen kreeg die hij op z’n vroegst maandag pas kon beantwoorden. Je kunt wel raden wat voor vragen dat waren: over zijn toekomst. Of het gebrek eraan.

Er werd niet alleen dat uur veel gesproken, ook de bazen van Keizer staken de koppen bij elkaar. Conclusie: er ging zo veel fout dat het een beetje gek zou zijn de trainer te slachtofferen, al is het maar omdat het dan waarschijnlijk niet alleen einde trainer is.

“Het crisisberaad tussen de directie en raad van commissarissen had al tot de conclusie geleid dat Keizer in principe het seizoen afmaakt,” bericht De Telegraaf maandag. De wakkere krant maakte vorige week als eerste melding van interne twijfels.

En inderdaad, er is rondgekeken op de trainerstransfermarkt. “Het oordeel van de directeuren en rvc-leden was dat er simpelweg geen plan B is. Ook een nieuwe trainer biedt geen enkele garantie dat Ajax op korte termijn de pannen van het dak speelt.”

Vandaar dat Keizer voorlopig mag blijven zitten. Ajax steeg dankzij de winst zondag naar de zesde plaats op de ranglijst, met uitzicht op de tweede plek. Koploper PSV staat wel al vijf punten voor en bovendien komt de klassieker eraan. Dat wordt een nieuwe krachtmeting.

“Het parool is: de schade tot de winterstop zo beperkt mogelijk zien te houden. En dan moet de spelersgroep gerepareerd worden. Keizer wil in januari twee directe, ervaren versterkingen en de rvc ging daar mee akkoord. Kosten noch moeite worden gespaard om Ajax alsnog in de titelrace te krijgen.”

Het punt is alleen: Ajax moet de komende speelronden deelnemer aan de titelrace zien te worden. Anders is het waarschijnlijk al te laat, of er nu wel of geen directe, ervaren versterkingen komen.

De komende weken wordt het fundament onder het vervolg van het seizoen getimmerd, niet vanaf januari.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >