Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Aboutaleb wil graag weer uitvak zien juichen in De Kuip

We schakelen voor de tweede keer in korte tijd over naar de Rotterdamse, regionale zender. Dit keer niet voor de omlijsting van een kwartet Ajaxtreffers, maar omdat Ahmed Aboutaleb openstaat voor gesprekken over uitfans bij de klassieker.

23 oktober 2017 - 12:02

Het is alweer van acht edities geleden dat er nog eens een vol uitvak aanwezig was in Rotterdam. En in Amsterdam trouwens ook. We willen niets liever dan deze traditie in ere herstellen en de burgemeester van de havenstad zet de deur nu weer op een kier.

“Het zou heel goed zijn als we het over enige tijd weer kunnen proberen. De fanclubs moeten wel zelf een keer met een plan komen. Anders moeten burgemeesters van beide steden ervoor gaan staan,” aldus Aboutaleb tegenover RTV Rijnmond.

“Supporters kunnen de bal niet in het zestienmetergebied van de burgemeesters droppen. Ik wil graag het gesprek oppakken, het heeft wat mij betreft lang genoeg geduurd.”

Het is voor Aboutaleb alvast een klein pluspuntje dat het onthaal van de spelersbus van Ajax dit keer binnen de grenzen van het toelaatbare bleef. “Dat is een mooi punt voor ons allemaal. Ik ben bereid om te spreken over de opbouw van vertrouwen, maar supporters zijn eerst aan zet.”

De Supportersvereniging Ajax is bereid om de handen uit de mouwen te steken, zoals Aboutaleb graag wil. SV Ajax wil alleen wel graag vanaf het eerste moment gezamenlijk optrekken en met alle betrokken partijen aan tafel, juist omdat wij over veel zaken geen bevoegdheid hebben. Vandaar die bal in uw zestienmetergebied.

Meneer Aboutaleb, u bent uitgenodigd!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >