Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zieke Onana twijfelgeval voor PEC-uit

Wat waren we blij met Andre Onana die voor Ajax koos in plaats van zijn land Kameroen, dat zaterdag begint aan de Afrika Cup. Toch is het onzeker of de keeper de herstart van de competitie tegen PEC Zwolle meedoet. Onana trainde vrijdag niet mee wegens ziekte.

13 januari 2017 - 12:32
UsershyraDesktopajax_dataimages160fae53eee9fd46d15ce00b74263a70_normal
Onana koos Ajax boven Kameroen, maar mist mogelijk de herstart van de eredivisie. © Pro Shots

Het seizoen gaat zondag eindelijk weer beginnen. Ajax gaat op bezoek bij de nummer zestien van de competitie PEC Zwolle (aftrap: 14.30 uur). Trainer Peter Bosz moet het in die wedstrijd mogelijk stellen zonder zijn sluitpost. Onana is ziek, zo bleek vrijdag.

Menig Ajaxsupporter deed een klein vreugdedansje toen Onana bekend maakte niet in te gaan op de uitnodiging van de bondscoach van Kameroen. Onana greep na het vertrek van Jasper Cillessen naar FC Barcelona zijn kans in Ajax 1 en groeide uit tot vaste kracht. Die lijn wil hij graag doortrekken en daarom kwam de Afrika Cup hem even niet uit.

Hulde natuurlijk, maar een griepje lijkt nu alsnog roet in het eten te gooien. Onana was vrijdag niet op het trainingsveld terug te vinden. Het blijft in het geval van ziekte altijd bij speculeren, maar het zou zo maar kunnen dat Onana niet op tijd fit is voor zondag.

"Onana is inderdaad ziek. Maar als hij morgen mee kan trainen, kan hij zondag ook spelen," zei Bosz vrijdag op het wekelijkse perspraatje.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >