Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vijf dingen die ons opvielen bij PEC - Ajax

Ajax is de tweede seizoenshelft goed begonnen met een 3-1-overwinning bij PEC Zwolle. Vijf zaken die ons opvielen tijdens de eerste competitiewedstrijd van 2017.

15 januari 2017 - 15:34
UsershyraDesktopajax_dataimages3b1b305ae40b12849a6b830da2c2e87d_normal
Uiteindelijk viel er genoeg te juichen voor Ajax in Zwolle. © Pro Shots

Een hoopvol debuut
Waar je hem wellicht als invaller op rechts voor Anwar el Ghazi verwachtte, debuteerde Justin Kluivert op links als vervanger van de geblesseerde Amin Younes. In de slotminuten van de eerste helft deelde de tiener al wat speldenprikjes uit, maar in het eerste kwartier na rust stond het talent aan de basis van de Amsterdamse openingstreffer. Zijn steekpass op de gehaakte El Ghazi was fraai en ook in de minuten die volgden liet Kluivert met veel bravoure in zijn acties zien dat er voor hem een mooie toekomst in het verschiet kan liggen.   

El Ghazi zal op korte termijn gemist worden
Peter Bosz zag vooraf geen reden El Ghazi niet op te stellen voor wellicht zijn laatste wedstrijd in Ajaxtenue. Het kwaliteitsverschil tussen de rechtsbuiten, in nadrukkelijke belangstelling van het Franse Lille, en Justin Kluivert (de enige overgebleven echte vleugelspeler) bleek voor de trainer in aanloop naar de seizoenshervatting in Zwolle geen discussie. Dat had Bosz goed gezien. Aanvankelijk was El Ghazi nog moeilijk te bereiken voor zijn ploeggenoten, maar de aanvaller groeide in de wedstrijd en werd uiteindelijk de gevaarlijkste Ajacied van de wedstrijd. Mocht zijn transfer naar Frankrijk inderdaad rondkomen, dan zal moeten blijken of er inderdaad nog een directe kwaliteitsinjectie in de koker van de beleidsbepalers zit.

Eindpass vanaf de vleugels
De ploeg trainde in de afgelopen twee weken uitgebreid op de veldbezetting voor het vijandelijk doel en de laatste pass. Dat euvel uit de eerste seizoenshelft bleek in Zwolle nog niet zomaar opgelost. Ajax had de wedstrijd veel sneller in het slot kunnen gooien. Zowel voor als na de rust was de bezetting voor het doel te vaak niet goed of bleek de eindpass niet op maat. Wat dat betreft is er nog genoeg werk te verrichten.

Hakim Ziyech blijft een momentenvoetballer
Nee, echt goed speelde de Marokkaan niet voor de thee. Maar dat gold eigenlijk wel voor zo’n beetje alle Ajacieden. Zijn ploeggenoten Davy Klaassen en Lasse Schöne verrichten de arbeid en Ziyech kwam amper in het spel voor. In het tweede bedrijf drukte hij met twee treffers een zware stempel op de uiteindelijk verdiende zege.

Huurlingen komen goed voor de dag
PEC Zwolle trad aan met twee door Ajax verhuurde spelers: Django Warmerdam en Queency Menig. Beiden konden terugkijken op een goede wedstrijd. Warmerdam liet zien zich goed te ontwikkelen en behoorde tot de beste Zwollenaren, terwijl de snelle Menig vanaf links en vervolgens rechts geregeld een plaag vormde voor de Ajacieden.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >