Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Viergever ziet zichzelf niet als leider van de defensie

Nick Viergever (27) krijgt onder Peter Bosz eindelijk het vertrouwen als linker centrale verdediger. De Ajacied is tevreden over zijn ontwikkeling, maar ziet zichzelf niet als leider van de defensie.

25 januari 2017 - 09:00
UsershyraDesktopajax_dataimages1471a1d94bc265f1bfdd0befdcc82085_normal
Viergever en Sánchez vormen dit seizoen een goed duo in de verdediging. © De Brouwer

Daar waar de ene speler (Nemanja Gudelj) het mentaal niet kon opbrengen voor een basisplaats te knokken, ziet de ander (Nick Viergever) zijn strijdlust beloond worden. Toch scheelde het dit seizoen maar weinig of ook Viergever had op een vertrek aangestuurd.

Na een goede tweede seizoenshelft onder Frank de Boer, moest hij na twee basisoptredens tegen PAOK Saloniki weer op de bank plaatsnemen. En nog een seizoen op de bank zitten stond niet in de planning. Dus volgde er een gesprek tussen Viergever en trainer Peter Bosz.

“Ik vond niet dat ik onder hem echt een kans kreeg en daar was bij mij een bepaalde onvrede over. In een eerlijk gesprek vertelde de trainer me dat ik voor hem een belangrijke schakel was. Daarnaast stond het team nog niet zoals hij dat voor ogen had. De basis kon nog wijzigen en hij had mijn kwaliteiten er graag bij,” vertelt de verdediger in de nieuwste editie van Ajax Life, die vrijdag op de mat valt.

Het perspectief dat Bosz schetste, gaf hem voldoende vertrouwen om opnieuw voor zijn kans te vechten. “Kijk, ik ben 27. Dat is een leeftijd waarop je wekelijks lekker moet voetballen. Ik wilde sowieso niet nog een seizoen op de bank zitten, maar door dat gesprek gaf de trainer me het gevoel dat ik iets belangrijks aan dit team kon bijdragen.”

Blamage
De verdediger kwam naar Ajax om prijzen te pakken, maar zijn enige prijs – de KNVB-beker – won hij in 2013 met AZ. Door de bekerblamage in Leeuwarden is Ajax deze midweek vrij. “De les van die avond? Van gemakzucht was geen sprake. Je moet zo’n wedstrijd zakelijk benaderen. Alleen winst telt. Als je merkt dat je voetballend niet het verschil kunt maken, moet je voor het team werken. Dat gebeurde niet genoeg en dat maakt misschien het verschil tussen jongere en oudere spelers,” kraakt hij een kritische en leerzame noot.

Op de vraag of hij zichzelf als leider van de huidige defensie ziet, antwoordt hij ontkennend. “Zo zou ik het niet willen zeggen. Ik ontwikkel me wel goed en wil de stijgende lijn doortrekken. Ik probeer het team te coachen en goed neer te zetten. In de achterhoede ben ik daar continu mee bezig. Als een ander voorin iets niet goed doet, kun jij als verdediger de pineut zijn. De trainer is daar ook veel mee bezig en ik merk dat ik me daar in ontwikkel.”

Het hele interview met Viergever lezen? Dat kan, check je brievenbus! Of sluit je aan, zodat je voortaan ook onze krant ontvangt. We hebben een mooie aanbieding!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >