Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Viergever koestert zege maar moppert over spel

Nick Viergever was na de 3-1-zege op PEC Zwolle gematigd tevreden. “Dat het beter moet, is duidelijk.”

15 januari 2017 - 18:51
UsershyraDesktopajax_dataimages4776bdeb0961b1ebef3f2bfde6045ad8_normal
Viergever kijkt toe als Sánchez een luchtduel uitvecht. © Pro Shots

Nick Viergever is ervaren genoeg om voorafgaand aan de wedstrijd in Zwolle te begrijpen dat het goede gevoel dat de ploeg overhield aan het trainingskamp in Portugal alleen wat waard zou zijn bij een succesvolle hervatting van de competitie tegen de ploeg van scheidend trainer Ron Jans.

Ajax slaagde in die missie, maar er was in Overijssel een wezenlijk verschil tussen de lessen uit de Algarve en de praktische uitvoering op het Zwolse kunstgras. “We hadden natuurlijk best veel vertrouwen na de wedstrijd tegen Leipzig, maar de eerste wedstrijd is altijd even kijken hoe je uit de winterstop bent gekomen. Wat dat betreft was dit niet onze beste wedstrijd,” aldus de 27-jarige verdediger tegenover Ajax Life.

De centrumverdediger is met name ontevreden over het spel in de eerste helft. “Dat viel wel een beetje tegen. We waren slordig aan de bal. We wisten dat Zwolle agressief zou beginnen, maar dat lieten we eigenlijk gewoon gebeuren. We speelden slordig, afwachtend en namen geen initiatief.”

In de theepauze klonken er in de kleedkamer duidelijke woorden. “Er werd ons duidelijk gemaakt dat er een tandje bij moest. Het moest agressiever en beter. Dat gebeurde bij vlagen. We hadden een goed begin, met controle. Daarin scoorden we ook twee keer. Verder was er eigenlijk niet zo veel aan de hand tot de 1-2. Daarna gaven we nog een paar cadeautjes weg.”

Viergever speelde zelf een hoofdrol bij de tegentreffer die de spanning in de wedstrijd terugbracht. “Ik dribbelde in, raakte de bal verkeerd en hij belandde in de voeten van hun middenvelder. Toen ging het balletje naar de zijkant, kwam de voorzet en was er een tegendoelpunt,” analyseert hij nuchter.

Dat Ajax steeds beter voor de dag kwam, had ook te maken met de fitheid van de spelers. “Zwolle heeft een ploeg die altijd wil voetballen. Dat lieten ze vandaag ook zien. De ploeg zit degelijk in elkaar. Wij hadden de overhand, maar konden er in de eerste helft niet doorheen komen.”

“Op zich kon ik best indribbelen,” vervolgt hij. “Maar Zwolle haalde de lijn naar Hakim en Kasper er goed uit. In de tweede helft vonden we hen beter. Dan kun je doorvoetballen. Dat heeft ook met fitheid te maken, want in de eerste helft kon Zwolle het steeds belopen.”

Al met al is de kop er voor 2017 af. “We zijn begonnen. We moesten winnen en dat hebben we gedaan. Dat het beter moet, is duidelijk. Dat weten we nu. Op naar Utrecht.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >