Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Viergever doet Zidaantje: 'Scheids Kuipers stond versteld'

Hoeveel mensen zullen zich in hun warme kop koffie of thee hebben verslikt? Vlak na rust, nog lang niet iedereen zat op zijn plek, haalde uitgerekend Nick Viergever een kunststukje uit op het middenveld. Een Zidaantje.

22 januari 2017 - 20:15
UsershyraDesktopajax_dataimages84ce3ce32d5b289b96660ce8c4ff9637_normal
Zo staat Viergever vaak op foto's: duellerend. Hij kan meer dan dat. © Pro Shots

Het is inmiddels aardig ingeburgerd in de voetballerij: de beweging die Zidedine Zidane zo perfect beheerste. Kort gezegd draai je vlak bij een tegenstander om je eigen as, de bal met je voeten meenemend. Als het Zidaantje lukt, ben je je tegenstander kwijt en een paar bewonderaars rijker.

En zo geschiedde het dus ook vlak na rust bij FC Utrecht - Ajax. Van iemand als Hakim Ziyech verwacht je deze beweging, van Viergever echter niet. Eerlijk is eerlijk, hij is toch meer de speler van de lange pass of het duel. En niet van de trucjes.

En dus vroegen we van Ajax Life waar die actie ineens vandaan kwam. “Vroeger stond ik voorin, en toen heb ik wel wat trucjes geleerd,” zo antwoordt Viergever. “Het is altijd leuk om een trucje uit te halen, je moet de mensen soms toch vermaken,” zegt hij lachend.

De Utrechtfans konden het vast meer waarderen als een eigen speler het trucje had uitgehaald bij een Ajacied. Maar Viergever had zeker één bewonderaar. “De scheidsrechter (Björn Kuipers, red) stond er versteld van. Hij zei nog: 'Zo zo.' Dat was wel mooi.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >