Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Traoré kan over twee weken alweer terug zijn

Het ging in Nederland bij de naderende Afrika Cup vooral over het niet selecteren van Hakim Ziyech. Er komt zaterdag echter toch een Ajacied in actie. Bertrand Traoré speelt op de openingsdag met zijn land Burkina Faso tegen Kameroen (aftrap 20.00 uur).

13 januari 2017 - 13:41
UsershyraDesktopajax_dataimages92838914b62fee7c504c2f2f751655f8_normal
Als Burkina Faso weet te stunten, moet Ajax Traoré vier duels missen. © Pro Shots

Ziyech en Andre Onana blijven om verschillende redenen in Amsterdam tijdens de Afrika Cup. Ziyech wilde dolgraag, maar werd niet geselecteerd. Voor Onana was het een bewuste keuze, hij wil zich focussen op Ajax en een uitstapje naar de Afrika Cup komt even niet in zijn plannen voor.

Traoré is zo de enige Ajacied die wel in actie komt op het toernooi in Gabon. Zijn land Burkina Faso is ingedeeld met het thuisland Gabon, Kameroen en Guinnee-Bissau. Kameroen is zaterdag dus de tegenstander, Gabon - Burkina Faso staat woensdag op het programma en zondag 22 januari speelt Traoré zijn laatste poulewedstrijd tegen Guinee-Bissau.

Traoré hoopt natuurlijk de volgende ronde te halen, maar voor Ajax zou het beter zijn als dat niet het geval is. Mocht Burkina Faso in de poulefase uitgeschakeld worden dan hoeft Traoré slechts twee wedstrijden te missen (PEC-uit en Utrecht-uit). Als Burkina Faso weet te stunten en tot het laatste moment in het toernooi blijft, dan moet Peter Bosz zijn speler vier wedstrijden missen. Hij zou in dat geval in de thuiswedstrijd van Sparta zijn rentree kunnen maken.

Ook al wist Traoré het grootste gedeelte van de supporters in zijn eerste halfjaar nog niet te overtuigen, de buitenspeler bewees toch al meerdere keren zijn waarde voor de Amsterdammers. En sinds de Chelsea-huurling geblesseerd is, liet Ajax in drie eredivisiewedstrijden vijf punten liggen. Daarbij is de spoeling dun op de flanken. 

"We wisten dat bij het aantrekken van Traoré de kans bestond dat we hem een tijdje zouden moeten missen," zegt Bosz tijdens het wekelijkse persgesprek. "Maar het blijft raar dat je als club midden in het seizoen spelers moet afstaan. De spelers zelf begrijp ik natuurlijk wel."

Na uitschakeling verzekert Bosz Ajax Life dat Traoré zich in ieder geval direct meldt in Amsterdam. "Ik neem aan dat ze hem daar niet vasthouden," lacht de trainer.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >