Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Riedewald had best wel opengestaan voor transfer

Jairo Riedewald heeft het zwaar. Hij was onbetwiste basisspeler in Ajax 1, maar moet het tegenwoordig doen met invalbeurtjes en speelminuten in Jong Ajax. Door die veranderde status stond Riedewald open voor een transfer, maar hij mag niet weg van Ajax.

31 januari 2017 - 10:25
UsershyraDesktopajax_dataimagesf6504ac0b8e33ebdef5f1cf6a9d31abd_normal
Riedewald schoot uit de startblokken, maar moet nu geduld hebben. © Pro Shots

“Inderdaad, ja,” is het antwoord van Riedewald op de vraag van Fox Sports of Ajax een stokje stak voor een transfer. “Er was wel interesse van een aantal clubs. Toen heeft Ajax nee gezegd en gezegd dat ze met mij voor het kampioenschap willen gaan. Dat ze me nodig hebben in de resteerde wedstrijden.”

En dus staat Riedewald nog gewoon onder contract bij Ajax, in tegenstelling tot Riechedly Bazoer, Nemanja Gudelj en Anwar el Ghazi. Zij raakten net zo goed hun basisplaats kwijt onder Peter Bosz, maar mochten of moesten wel weg. Grote kans dat Mitchell Dijks voor het verstrijken van de transferdeadline aan dit lijstje wordt toegevoegd.

Daar straalt vertrouwen uit, zou je zeggen. Ajax ziet het zitten in Riedewald, anders had hij wel mogen vertrekken. Toch voelt de twintigjarige verdediger en middenvelder het niet zo. “Ze zeggen dat ze vertrouwen hebben, maar dat is ook moeilijk te geloven, weet je. Natuurlijk wil je gewoon spelen en als ze dan zeggen: je mag ook niet weg, is dat wel frustrerend, ja.”

“Als Ajax zei dat ik wel weg mocht, weet je nooit hoe het zou zijn gelopen. Dus hoelang duurt het geduld... Ik wil gewoon spelen, weet je. Ik ben een jonge jongen, ik wil gewoon zo veel mogelijk wedstrijden spelen, mezelf ontwikkelen. En een betere speler worden. Dat gebeurt niet als ik op de bank zit.”

Om wedstrijdritme te houden, doet Riedewald eens in de zoveel tijd mee bij Jong Ajax. Zo ook maandagavond tegen Almere City (6-3). Riedewald stond aan de basis van de 1-0 (mooie pass) en de 4-0 (goede tackle), maar liet zich bij de 5-2 verrassen door zijn tegenstander.

Riedewald vindt dan ook dat hij nog genoeg kan leren bij Jong Ajax en vindt het niet mentaal zwaar om met zijn leeftijdsgenoten te spelen. “Nee, het is leuk, ik ken die jongens goed. Het is ook mijn lichting. En het is gezellig in de kleedkamer en op het veld. Als je kijkt naar de eerste helft, dan zie je alleen maar plezier en voetbal. Dus daar geniet ik ook wel van.”

In het feit dat Riedewald bij Jong met zijn lichting speelt, zegt eigenlijk wel genoeg. Hij is nog jong en als het hem lukt geduldig te blijven, komt het vast allemaal wel goed. Aan de andere kant kun je het Riedewald natuurlijk niet kwalijk nemen dat hij dat hij wil spelen in Ajax 1. “Het zou gek zijn als ik tevreden was als ik bij Jong Ajax zou spelen. Je moet altijd het hoogst haalbare voor jezelf als doel hebben,” zegt hij daar zelf over.

Maar ach, zondag gaat Ajax op bezoek bij Roda, een mooie wedstrijd om Riedewald in te laten vallen. Zo’n tien minuten voor het einde. Daarna kan de wereld er voor hem weer totaal anders uitzien.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >