Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

PEC-middenvelder Warmerdam: ‘Bij Ajax weer op linksback’

Django Warmerdam komt zondag namens PEC Zwolle in actie tegen Ajax. Hij werd verhuurd als verdediger, maar speelde het afgelopen halfjaar vooral op het middenveld. Rest ons de vraag: ziet Warmerdam zichzelf nou als middenvelder of verdediger?

14 januari 2017 - 15:06
UsershyraDesktopajax_dataimages06f13bd7dffeb17e052d913b89b38e52_normal
Sinds het doelpunt tegen Twente speelt Warmerdam sterk bij PEC. © Pro Shots

Jaap Stam gaf, toen hij Warmerdam onder zijn hoede had bij Jong Ajax, zijn pupil het advies om een linie terug te zakken. De kansen voor Warmerdam bij Ajax waren daar simpelweg groter en ook het talent zelf zag dit als juiste beslissing. De trainer van PEC Ron Jans dacht hier even anders over en zette hem op het middenveld. Daar doet Warmerdam het niet onverdienstelijk.

“Het was in het begin wat onwennig, onder andere omdat ik in de voorbereiding een knieblessure opliep," zegt hij in gesprek met Ajax Life. "Maar eigenlijk gaat het sinds mijn doelpunt tegen Twente heel goed. De trainer en het publiek zijn blij met me en ook ik ben tevreden over hoe ik nu presteer.”

Ondanks dat het bij PEC goed gaat op het middenveld is Warmerdam het advies van Stam niet vergeten. Hij ziet dat er bij Ajax zeker linksachterin mogelijkheden liggen. “Het is mijn ambitie om volgend seizoen terug te keren bij Ajax als linksback. Daar liggen mijn kansen en daar wil ik me op richten.”

Warmerdam hoopt op een Mitchell Dijks-traject. Die speelde zich na een jaar Willem II in de basis bij Ajax. “Dat zou mooi zijn. Ik heb een contract tot 2018 dus komende zomer zal Ajax aangeven of ze door willen met mij. Of ik veel contact heb met de trainer? Nee, helemaal niet, maar dat werkt nu eenmaal zo. Ze zullen me ongetwijfeld in de gaten houden.”

In ieder geval is Warmerdam er op gebrand om zich te bewijzen zondag, al blijft het natuurlijk raar om te spelen tegen de club waar je onder contract staat. “Ik wil natuurlijk niet het doelpunt maken, waardoor Ajax aan het einde van de rit de Champions League misloopt.” Juicht Warmerdam als hij scoort? “Haha, ik denk het wel. Maar het blijft een dubbel gevoel natuurlijk.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >