Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

PEC - Ajax: drie dingen die je vooraf moet weten

Jaja, het gaat eindelijk weer beginnen! Het oefenpotje tegen Leipzig was leuk, maar zondag speelt Ajax weer een wedstrijd van belang. De ploeg van Peter Bosz gaat op bezoek bij de nummer zestien van de eredivisie PEC Zwolle. Dit zijn drie dingen die je voorafgaand aan het duel moet weten.

14 januari 2017 - 11:39
UsershyraDesktopajax_dataimagesaaa20256a3bc779c3022234904d3fb3b_normal
De kans is heel groot dat Sandler zal starten tegen zijn oude club. © Pro Shots

Ongeslagen status
Ajax komt doorgaans goed uit de startblokken na de winterstop. Mocht Ajax zondag niet verliezen van PEC dan zijn de Amsterdammers al achttien wedstrijden ongeslagen na de hervatting van de competitie.. De laatste keer dat Ajax verloor was in 1999. Tegen FC Twente zette Jesper Grønkjær Ajax nog wel op voorsprong, maar via doelpunten van Ansar Ajoepov en Jan Vennegoor of Hesselink trokken de Tukkers uiteindelijk aan het langste eind.

Gehavend Zwolle
PEC Zwolle moet het zondag tegen Ajax stellen zonder drie basiskrachten. Danny Holla, Bram van Polen en Bart Schenkeveld zijn door schorsingen niet inzetbaar. “En als je Wout Brama meerekent missen ze zelfs vier spelers,” zegt Bosz doelend op Brama’s winterse transfer naar FC Utrecht. “Dat maakt het er voor Ron Jans niet makkelijker op natuurlijk.”

Oude bekenden
Ajax treft zondag tegen PEC een hoop oude bekenden. Vier jonge Ajaxspelers wisten de weg naar Zwolle te vinden. Mickey van der Hart speelt sinds de zomer van 2015 voor de Blauwvingers, Django Warmerdam en Queensy Menig worden dit seizoen verhuurd en Philippe Sandler werd deze zomer aangetrokken door PEC. Die laatste is de grote onbekende, maar de kans is groot dat hij door schorsingen bij PEC tegen Ajax zal starten. Het zou voor de verdediger de derde basisplaats zijn dit seizoen.

Ajax en PEC Zwolle trappen zondag om 14.30 uur af in het MAC3PARK Stadion. De wedstrijd staat onder leiding van Dennis Higler.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >