Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana hersteld voor PEC-uit, Boer tweede keeper

Goed nieuws! Andre Onana is weer beter. De keeper van Ajax was vrijdag nog afwezig wegens ziekte, maar zit voor het uitduel met PEC Zwolle gewoon weer bij de selectie. Bosz ruimt ook een plekje in voor Anwar el Ghazi, die nadrukkelijk in de belangstelling staat van Lille.

14 januari 2017 - 16:26
UsershyraDesktopajax_dataimagesc5890239cc7674db81183c4f351c5261_normal
Daar worden we blij van! © Pro Shots

Onana is tegen PEC Zwolle dus gewoon bij. Het was even schrikken toen hij vrijdag niet meetrainde vanwege ziekte. De sluitpost bewees afgelopen halfjaar een betrouwbare doelman en Bosz kan hem in de achtervolging op koploper Feyenoord beter niet missen.

Overigens lijkt Diederik Boer de tweede keus achter Onana. Bosz gaf vrijdag bij de persconferentie definitief aan dat Onana zijn nummer 1 was en niet Tim Krul. De Newcastle-huurling lijkt nu dus ook een plekje onder Diederik Boer te zitten, maar het zou ook kunnen dat Bosz de situatie rondom Krul nog even aan wil kijken. 

Bosz ziet het aantrekken van Krul niet als misvatting. “Mensen die dat roepen, verliezen de realiteit uit het oog. Je moet kijken naar het moment waarop beslissingen worden genomen. En op het moment dat Krul kwam, was Andre niet onze eerste keeper. Cillessen ging naar Barcelona en Andre is pas twintig jaar."

De trainer besloot ook om Anwar el Ghazi mee te nemen richting Zwolle. Volgens onder andere De Telegraaf staat de vleugelspeler nadrukkelijk in de belangstelling van Lille, maar dat weerhoudt Bosz er niet van zijn speler in de selectie op te nemen.

Klik hier voor de volledige selectie.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >