Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Onana eerste keus, maar wie wordt tweede keeper?

Het was dit seizoen lange tijd onzeker wie eerste keeper van Ajax zou worden, als iedereen fit was: Tim Krul of Andre Onana. Laatstgenoemde heeft zijn kans gegrepen en is nu zeker van zijn plek onder de lat. Dat zorgt voor een nieuwe vraag: wie wordt de tweede keeper?

13 januari 2017 - 14:59
UsershyraDesktopajax_dataimages7a9869d8b25976ce2d031815e8492051_normal
Krul had vast andere verwachtingen toen hij naar Amsterdam kwam. © Pro Shots

Gaat Peter Bosz voor Diederik Boer of Krul? De trainer wil daar nog weinig over kwijt, hij wil het eerst aan zijn spelers vertellen. “Jullie gaan het misschien zondag zien,” zegt Bosz tegen Ajax Life. Daarmee doelt hij op dat Onana ziek is en misschien de tweede keeper moet spelen tegen PEC. Maar zelfs als Onana fit is, zal wel duidelijk worden wie de tweede doelverdediger wordt. Die zal dan naast Bosz in de dug-out zitten.

Overigens staat Bosz nog steeds achter het huren van Krul, zelfs nu hij geen eerste keeper is. Bosz kan niet zoveel met mensen die nu zeggen dat het een fout van Ajax was om de toen nog geblesseerde keeper bij Newcastle United op te pikken.

“Mensen die dat roepen, verliezen de realiteit uit het oog. Je moet kijken naar het moment waarop beslissingen worden genomen. En op het moment dat Krul kwam, was Andre niet onze eerste keeper. Cillessen ging naar Barcelona en Andre is pas twintig jaar.”

Bij Ajax werd vanwege de onervarenheid van Onana de twijfel uitgesproken of hij er al klaar voor was. Bosz: “Zou hij op zijn twintigste in een heel korte tijd al de Ajax 1-keeper kunnen worden? Een club als Ajax mag dat risico niet nemen. In dat licht moet je het aantrekken van Tim zien. Hij is nu gelukkig volledig fit, dus zal hij zijn speelminuten moeten maken.”

De kans dat Krul die speelminuten maakt in Ajax 1 is dus klein. Waarschijnlijk moet hij zich richten op Jong Ajax. Maar Bosz sluit zelfs niet uit dat Krul nog deze winter bij Ajax vertrekt. “Wat voor alle spelers van Ajax geldt, is dat ik daar geen zekerheid over heb. Want die window is open tot de 31ste.”

“Ik heb wel geleerd in de voetballerij... Als je roept: Milik blijft en hij is daarna ineens weg... Je moet heel voorzichtig zijn. Wat voor Tim geldt, geldt voor alle spelers bij Ajax: wachten tot de 31ste.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >