Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax en Nouri geven opnieuw een showtje weg

Jong Ajax blijft meedoen in de titelrace van de Jupiler League. De ploeg van Marcel Keizer maakte in een inhaalwedstrijd korte metten met Almere City FC, dat met 6-3 werd opgerold. Mede dankzij ‘Appie’ Nouri was het weer smullen geblazen.

31 januari 2017 - 09:15
UsershyraDesktopajax_dataimagesf3f1993397e05a3bee8c792b8ebbcc49_normal
Nouri is te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken. © Pro Shots

De Jong Ajacieden zijn met 58 doelpunten de meest trefzekere ploeg van de Jupiler League. Dat ondervonden de gasten uit Almere aan den lijve. Bij rust stond het al 3-0 en na een uurtje spelen was de bal al vijf keer tegen de touwen getrapt.

Almere werd opgerold, maar wist zich enigszins uit de wurggreep te bevrijden door zelf ook ineens drie keer doel te treffen. Damil Dankerlui maakte aan alle plotse onzekerheid een einde door de zesde treffer voor zijn rekening te nemen.

Jong Ajax scoort niet alleen veel, er scoren ook veel Jong Ajacieden. De zes goals werden verzorgd door vijf verschillende spelers. Alleen Donny van de Beek scoorde twee keer, al kwam een van die doelpunten voort uit een penalty.

Ook Mateo Cassierra, Noussair Mazraoui en Nouri konden hun naam op het scorebord lezen. Nouri verwarmde de harten van de toeschouwers en tv-kijkers met enkele fraaie acties. Zo speelde hij weer eens een tegenstander helemaal zoek en stelde hij Cassierra met buitenkantje voet in staat om te scoren.

Zoals gezegd doet Jong Ajax nog steeds volle bak mee in de strijd om het kampioenschap. De achterstand op koploper VVV-Venlo bedraagt vier punten. Wie weet verandert er vrijdag iets aan de status quo, als RKC Waalwijk op bezoek komt in Amsterdam.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >