Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Hunkeren naar de transferdeadline

De transferperiode met alle bijbehorende (on)zinnige geruchten is voor velen iets om naar uit te kijken. Zelf heb ik er minder mee. Ik hunker bij de opening van de transfermarkt eigenlijk al naar de deadline.

27 januari 2017 - 15:49
UsershyraDesktopajax_dataimagesc67ba3ed250586150fa2d045fa8a5633_normal
Slaagt Ajax erin een opvolger voor El Ghazi aan te trekken? © Ajax Images

Het gaat op het wereldwijde web al dagen over Anwar el Ghazi en zijn naderende vertrek. Hij lijkt Ajax te verlaten voor een ambitieuze ploeg in een fysiek zware Franse competitie. Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik daar van moet vinden. In een tijd waarin iedereen zijn mening heeft (en geeft) kan ik genoeg argumenten bedenken om hem in Amsterdam te houden, dan wel naar Lille te laten vertrekken.

Met het vertrek van El Ghazi, de verlengde Afrika Cup-avonturen van Bertrand Traoré en de rugblessure van Vaclav Cerny verschuift de aandacht rondom het thema ‘rechtervleugel’ zich nu naar Justin Kluivert. Als invaller moegestreden backs suf spelen, blijft voor de jongeling knap. Maar hoe presteert hij over negentig minuten mocht de Amsterdammer tegen ADO Den Haag daadwerkelijk die kans krijgen? Ik zie het hem in ieder geval graag proberen.

Zoekend naar de frisheid op rechtsbuiten, zou Bosz in theorie ook kunnen verrassen met Hakim Ziyech, al lijkt het me stug dat hij zijn middenveld voor deze tussentijdse oplossing opoffert. De staf heeft vele opties en zondag zal blijken welk konijn Bosz uit de hoge hoed tovert.

Leg eens uit welke spelers er allemaal niet wilden of konden komen en wat daar de reden van was.

Ondertussen schreeuwt iedereen moord en brand over het uitblijven van inkomende transfers. Ik verbaas me er elk seizoen en elke transferperiode weer over. Het oordelen begint al voor de deadline officieel is verstreken. Natuurlijk, Ajax’ trackrecord wat betreft aankopen is niet positief, maar elke transferperiode biedt nieuwe kansen, toch?

Na de deadline kunnen we met z’n allen pas echt oordelen. Valt het in positief opzicht mee, dan is dat mooi. Mocht de oogst tegenvallen, dan zou het helpen als Ajax aangeeft welke spelers geprobeerd zijn aan te trekken. Dit gebeurt meestal niet of te weinig, waardoor de onvrede bij de achterban blijft hangen.

Stel je kwetsbaar op. Leg eens uit welke spelers er allemaal niet wilden of konden komen en wat daar de reden van was. Geef je achterban wat inzicht in de inmiddels absurdistische wereld van de voetbalmarkt.

Veel Ajaxfans snappen na de recente seizoenen ook wel dat onze club het ieder jaar moeilijker krijgt om goede spelers naar de eredivisie te lokken met een beperkt salaris. Dat gebrek aan transparantie, noem het nazorg richting de meelevende en hoopvolle tribune, geeft een negatieve lading mee die we dit seizoen niet kunnen gebruiken.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >